Градската художествена галерия “Борис Георгиев - Варна, представя от 1

...
Градската художествена галерия “Борис Георгиев - Варна, представя от 1
Коментари Харесай

Димитър Чолаков с изложба в Градската художествена галерия - Варна

Градската художествена изложба “Борис Георгиев " - Варна, показва от 1 до 20 август 2024 година независима галерия на проф. Димитър Чолаков. Уважаваният актьор демонстрира пред варненската аудитория селекция от творби от изложбата си в изложба “Райко Алексиев " в София, за която беше почетен с премията за живопис на името на Владимир Димитров - Майстора. Към нея са добавени и няколко от най-новите му произведения, основани през тази година, както и две работи от 80-те и 90-те години на ХХ век - свидетелства за посоките, в които е вървял креативния път на художника. Изложбата съответствува със 70-годишнината на създателя, без да е замислена като юбилейна.

Димитър Чолаков е роден на 25.07.1954 година в град Попово. През 1973 година приключва ХГ " Илия Петров " в София, а през 1981 година се дипломира в НХА - София в класа на акад. Светлин Русев със компетентност " Живопис ". От 1990 до 2013 година е шеф на ХГ " Никола Маринов " в Търговище. През 1999 година специализира в " Cite des Arts " - Париж.

Димитър Чолаков има над 50 независими изложения в България и в чужбина. Участва допълнително от 100 интернационалните изложения, пленери и симпозиуми. От 2006 година е професор по живопис в ШУ " Епископ Константин Преславски ". Живее и работи в Търговище и в Шумен.

Изложбата на Димитър Чолаков се открива на 1 август 2024 година от 18:00 на ул. “Л. Каравелов " 1.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР