Градчето Адрано, което се намира до втората метрополия на Сицилия

...
Градчето Адрано, което се намира до втората метрополия на Сицилия
Коментари Харесай

Цяло градче осъмна с некролози на Валерио, той обаче се оказа…жив

Градчето Адрано, което се намира до втората метрополия на Сицилия – Катания, осъмна облепено с некролози, на които с едри букви е изписано името на умрелия - „ Валерио Розано, на 26 години “. Както си му е редът, на листа хартия бяха посочени датата, часът и мястото, където ще се състои опелото на младия мъж – 27 септември, 16 и 30 часа, църквата на улица „ Раджоне “.

Привечер обаче чиновниците по чистотата към общината смъкнаха всички некролози по разпореждане на кмета, просто тъй като Валерио Розано си е жив и здрав, а на упоменатата улица на черквата се намира не храм, а… локалното полицейско ръководство, написа в. Монитор.

Сега правосъдните управляващи в Катания проверяват кой и за какво си е направил злокобната смешка с младия мъж. Първата догадка и на прокуратурата, и на медиите в Сицилия е, че некрологът е самобитно предизвестие от съратниците до наскоро на Валерио, който освен че е потвърден мафиот, само че е и наследник на боса на „ коза ностра “ в Адрано - Винченцо Розано.

Та през предходната пролет Валерио бил закопчан за присъединяване в незаконна мрежа за разпространяване на опиати и наказан на 14 година решетки. Само че в пандиза младият мъж се покаял за делата си, оповестил, че желае да стане помощник на правораздаването и от няколко седмици почнал постоянно „ да пее “ пред магистратите. Съответно полицията се впуснала да закопчава един по един приятелите на разкаялия се мафиот и съгласно силите на реда останалите на независимост „ сътрудници “ решили да предупредят предателя да си затваря устата, тъй като ще му се случи най-лошото. Според магистратите обаче прекомерно евентуално е некрологът да е дело на неговата фамилия и на първо място на татко му Винченцо. Който посредством тъгата се разграничава от дейностите на сина си и в това време резервира фамилната чест. Междувременно Народното събрание на Италия одобри закон, който слага тъждество сред корупцията и мафиотските закононарушения. С други думи отсега нататък хванатите с подкупи държавни, общински и всевъзможни други чиновници в институциите на страната, ще бъдат глобени с плануваните за хората на проведената престъпност санкции. Включително и с конфискация на персонално движимо и недвижимо имущество, на банкови сметки и така нататък Що се отнася до пандиза, както и при мафиотските закононарушения времето зад решетките ще зависи от публичната заплаха на действието, само че с утежняващи виновността условия. Новият закон не разрешава също по този начин на съдии, прокурори и други чиновници на Темида да назначават свои близки и другари в институциите, където работят.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР