Градът се нуждае от изграждане на интермодален терминал, който да

...
Градът се нуждае от изграждане на интермодален терминал, който да
Коментари Харесай

Бургас трябва да е част от транспортен коридор, свързващ Азия с Европа

Градът се нуждае от създаване на интермодален терминал, който да обслужва претоварването на артикули от един тип превоз на различен

Димитър Найденов е претендент за депутат от коалиция “Продължаваме смяната - Демократична България ” във 2 МИР Бургас с преференция 106. Той е бизнесмен, с тридесетгодишен опит в областта на туризма, като със основаването и развиването на плановете си е обезпечил и поддържа десетки работни места. Найденов е народен представител в 45-ото, 46-ото и 48-ото Народно заседание, а преди този момент е общински консултант от листата на „ Демократична България “ в град Бургас. В 48-ото Народно заседание е член на комисията по превоз и известия и комисията по туризъм.  Юрист по обучение, взе участие интензивно във всички акции, свързани с битката с корупцията, обезпечаване на оптималната бистрота в работата на институциите и одобряване върховенството на закона. Активен участник в събитията към проблема „ Росенец “ през лятото на 2020 година

- Г-н Найденов, за какво се кандидатирате за депутат? 

Преди две години, когато се включих в битката за отвоюване на превзетата страна, не съм мислил за Народното събрание, нито съм си представял развиването си като депутат. Целите на работата ми тогава бяха единствено и само в посока на осветление на корупцията и влизане в конфликт с неработещите институции. Разбрах обаче, че ефикасната битка за България е точно посредством присъединяване в органите, от които зависи реформирането на тези институции, а най-висшият орган на страната е Народното събрание. Чрез усилена работа като депутат може да се реализира доста. В последните две години с поддръжката на моите съграждани и с помощта на доверието, което ми гласоподаваха, бях народен представител в три Народното събрание. За страдание те бяха с къс живот и доста работа остана незавършена. Вярвам, че мога да съм потребен на страната ни за по-доброто ѝ бъдеще.

- Как ще помогнете на жителите на област Бургас? За решаването на кои проблеми ще работите?

- Бургас има голям капацитет за развиване, само че за жалост не беше осъществен през годините. На първо място през Бургас би трябвало да минава трансграничен кулоар, свързващ Турция с Румъния, който да носи стопански изгоди за града и района. За задачата би трябвало да се надгради пътната инфраструктура в сектора Малко Търново - Бургас, както и автомагистрала Черно море и продължението до границата с Румъния. 
Поради обстоятелството, че Бургас разполага с морски, железопътен, авто и въздушен превоз, градът се нуждае от създаване на интермодален терминал, който да обслужва претоварването на артикули от един тип превоз на различен. Това ще усили капацитета за обработка на товари, ще притегли вложения, логистика и в следствие ще докара до нови, добре платени работни места.

Внимание обръщам и на извънредно неприятното качество на въздуха в Бургас  вследствие на огромни замърсители като пристанище Бургас и Лукойл Нефтохим. От години сме измежду водещите градове с висок % на белодробни болести. Държавата би трябвало да насочи напъните си в тази посока. 

- В народен проект, с кои политики ще започнете на първо време?

- Приемане на значимите законопроекти по петте съществени целта на нашето обединяване: приемането ни в Шенгенското пространство, приемането ни в еврозоната, Планът за възобновяване и резистентност, правосъдната промяна и модернизация на армията.

- Какво ще промени правосъдната промяна? Защо „ Демократична България “ я слага като приоритет номер 1?

- Единствено дейно работещата правораздавателна система е гаранция за правдивост в една страна. Чрез реформирането на в този момент съществуващите и недобре работещи правораздавателни органи ще стартира оздравяването на  институциите в България, включително и самостоятелните регулатори, и по натурален път ще стартира процесът по излекуване на цялата страна. Съответно като краен резултат ще получим една по-справедлива България с по-добро качество на живот в нея. Данъците, които заплащат хората, ще се връщат назад при тях под формата на обществени придобивки, а няма да изтичат в джобовете на шепа корумпирани политици и кръговете към тях. Това е резултатът от правосъдната промяна - ще живеем по-богати и по-свободни. 

- Смятате ли, че ще имате късмет да управлявате? Кабинетът “Петков ” изкара единствено половин година, а последният парламент даже не съумя да излъчи държавно управление? 

- Намираме се в исторически миг за света. В Украйна се води война, която е опасност както за националната ни сигурност, по този начин и за икономическото ни богатство. Политическа рецесия в страната се трансформира в проблем и за груповата сигурност на Европа. България незабавно има потребност от устойчиво ръководство и възобновяване на конституционния ред, а точно постоянно държавно управление с работещ парламент. 

Залогът е прекомерно значим и политическите партии би трябвало да намерят решението за излизане от рецесията. Като образец мога да посоча, че първите 7 милиарда лв. от Плана за възобновяване и резистентност ще стигнат до нас единствено при приемане на избран пакет закони, единият от които е механизма за следствие и търсене на наказателна отговорност на основния прокурор, а това е значима част от правосъдната промяна. Ако ние желаеме да имаме ръководство, в случай че желаеме да осъществим Плана за възобновяване и резистентност, в случай че желаеме да бъдем признати в Шенген и в еврозоната, ние ще би трябвало да съставим постоянно държавно управление с явен мандат, ясна евроатлантическа посока на ръководство.

Партиите в Народното събрание би трябвало да бъдат виновни и да положат старания за намиране на такова болшинство, което да излъчи устойчиво държавно управление, с задоволително дълъг за задачата небосвод на ръководство.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР