Град Разград единодушно бе уважен, като домакин на първата официална

...
Град Разград единодушно бе уважен, като домакин на първата официална
Коментари Харесай

РАЗГРАД СЪБРА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НАПОВЕЧЕ ОТ ОБЛАСТИ ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА СЪВМЕСТНИ ДЕЙНОСТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА

Град Разград единомислещо бе почетен, като хазаин на първата публична среща на регионалните шефове отСеверен централен регион, като за първи път, към форумът се причисли и регионалния шеф на област Варна.

Сътрудничеството израства в резултат на ползотворното разискване на редица хрумвания за взаимно развиване на туризма с фокус на района, в целокупност.Събитието се провежда за първи път в региона ни и е в резултат самодейност на регионалния шеф на област Разград – д–р Деян Димитров. Форматът съставлява новаторска форма на взаимоотношение, посредством обмяна на опит в областта на културата, образованието и туризма.

Събитието се състоя в конферентната зала на Интерактивния музей в Археологически резерват „ Абритус “ с работна тематика „ Разработване на План за взаимни действия на Областните шефове от Северен централен регион в областта на туризма “. Ръководители и специалисти от регионалните администрации показаха забавни презентации с туристическите профили на областите Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра, включващи най-атрактивните туристически обекти, фестивали и събития, любопитни обстоятелства, типове туризъм, профил на екскурзианта, и места за настаняване в съответната област. Обсъдени бяха съответни стъпки за осъществяване на Плана за взаимни действия в областта на туризма.

Във програмата интензивно се включиха и специфичните ни посетители: госпожа Лили Ганчева – изпълнителен шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “, госпожа Емилия Германова – шеф на Историческия музей в гр.Исперих, госпожа Анна Пенчева – маркетинг шеф на ПФК „ Лудогорец 1945 “, госпожа Дияна Славова – Фондация „ Обществен дарителски фонд за Разград “ и други

След работната среща гостите разгледахаархеологическия резерват „ Абритус “ и бяха впечатлени от артефактите в него. В допълнение огромен интерес провокира и подготвителната база на ПФК „ Лудогорец 1945 “, която им беше презентирана от изпълнителния шеф на клуба – господин Ангел Петричев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР