Град Ракитово се изправя пред сериозно бедствие, като населението страда

...
Град Ракитово се изправя пред сериозно бедствие, като населението страда
Коментари Харесай

Удължават с месец бедственото положение в Ракитово заради недостиг на вода

Град Ракитово се изправя пред съществено злополучие, като популацията страда от тежка липса на вода, което се трансформира в същински проблем в горещите летни дни, осведоми БНР.

Това наложи частичното бедствено състояние поради липса на вода, оповестено в Ракитово, да бъде удължено с един месец, оповестиха представители от родопската община. Над 8000 души живеят в града и те към този момент са лишени от водоснабдяване в продължение на 14 дни.

Около 1000 семейства, ситуирани в по-високите елементи на Ракитово, не престават да бъдат без достъп до водоподаване, като обстановката се усложнява в резултат на засушаването в района, съгласно Вилияна Колчева, заместник-кмет на общината.

Органите са подхванали ограничения за обезпечаване на вода с водоноски, само че казусът се оказва по-сериозен. Както разясни Колчева, това не е нов проблем и водопроводните мрежи и тръби в региона са на възраст към 70 години. В момента общината няма опция да обезпечи бюджета в размер на 20-22 милиона лв., нужен за цялостната замяна на острелята инфраструктура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР