Град Клуж-Напока, който се намира в централната част на Трансилвания

...
Град Клуж-Напока, който се намира в централната част на Трансилвания
Коментари Харесай

Enigma Cafe - стиймпънк барът в Клуж-Напока, който си струва да посетим

Град Клуж-Напока, който се намира в централната част на Трансилвания и до през днешния ден е запазил духа на отминали столетия.

Освен със забележителната си архитектура, румънският град е прочут и като едно доста съвременно място, защото поради университетите и културната стратегия, е цялостен с младежи.

Затова в Клуж-Напока има доста забавни и разнообразни кафенета, заведения за хранене и питейни заведения. Enigma Cafe, което притегля хиляди клиенти с интериора си, изискан напълно в стиймпънк хармония, безспорно е едно такова място.Enigma Cafe отваря преди четири години и в действителност е първият стиймпънк бар в света.

Стиймпънкът се заражда през 70-те години на предишния век като поджанр на научно-фантастичната литература, което с годините се придвижва в изкуството, дизайна, модата и така нататък Въображаемамата различна история е в сърцето на това фешън придвижване. В дословен превод думата steampunk значи " парна машина ".

От естетична позиция, стиймпънкът се отличава с ексцентрично комбиниране на просвета и технология, вследствие на което се получават истински творби.

Що се отнася до Enigma Cafe, то е цялостно с толкоз доста механични джаджи и зъбчати колела, че като че ли в действителност ни придвижва във Викторианската ера.

Интериорът е дело на Александру Тохотан и Золтан Зеленяк. Отнел им е две години, само че крайният резултат несъмнено си заслужава, написа Bored Panda. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР