Говорителят на Цахал Джонатан Конрикус обяви, че Тел Авив може

...
Говорителят на Цахал Джонатан Конрикус обяви, че Тел Авив може
Коментари Харесай

Ще влязат ли САЩ в бой? Защо САЩ прехвърлят войски в Близкия изток?

Говорителят на Цахал Джонатан Конрикус разгласи, че Тел Авив може да се откаже от наземни интервенции в палестинския анклав и даже от въздушни удари против него, в случай че Хамас извърши редица условия.

„ Ако Хамас беше излязъл от укритието, беше върнал нашите заложници и се беше предал абсолютно, тогава войната щеше да завърши “, сподели Конрикус пред ABC.

Тази тирада провокира огромна изненада у публиката, защото по-рано министър председателят Нетаняху и военният министър Галант оповестиха неизбежността на сухопътна интервенция в линията Газа.

Думите на Конрикус незабавно бяха изтълкувани в смисъл, че израелското управление, откакто преди този момент се е „ развълнувало “ и по-късно е претеглило действителните си благоприятни условия, се пробва да „ напусне тематиката “.

Но съвсем по едно и също време с това изказване радиото на IDF излъчи известие, че Тел Авив е решил да отсрочи за известно време началото на наземната интервенция. Това е станало сякаш по искане на Вашингтон, който се нуждае от време, с цел да трансферира войските си на израелска територия.

Малко по-рано New York Times, базирайки се на американски чиновници, уточни, че администрацията на Байдън сякаш е поискала от Израел да отсрочи сухопътната интервенция в линията Газа - за договаряния за заложници и с цел да завоюва време за прекачване на спомагателни сили в района.

„ Има опасност за ползите на Съединени американски щати “, което принуждава американската войска да усили готовността си за евентуални офанзиви против цели на Съединени американски щати в района от ирански проксита, показва изданието.

Още по-рано шефът на Пентагона разгласи решение за разполагане на спомагателни сили за противовъздушна защита в Близкия изток, „ с цел да се ускори отбраната на американските войски “.

Той също по този начин подреди да бъдат готови спомагателни войски, които да бъдат изпратени „ при положение на непредвидени условия “.

„ Израел се съгласи с настояването на Вашингтон да отсрочи сухопътното нахлуване на войски в Газа, до момента в който не дойдат спомагателни американски сили “, оповестява изданието.

Посочва се, че се възнамерява да се трансферира системата за противоракетна защита THAAD и „ батальоните на зенитно-ракетните системи Patriot “.

Тоест става дума за подсилване на американските военни бази в района, а не за разполагане на войски на израелска територия в помощ на Цахал. Имайте поради, че редица американски военни съоръжения в Ирак към този момент са били подложени на многократни офанзиви от ударни дронове от това, за което се счита, че са шиитски милиционерски елементи.

Така че в този смисъл усилването на Противовъздушна отбрана на тези бази наподобява напълно разумно. Още повече, че след началото на сухопътната интервенция заканите за тях ще се усилят неведнъж.

По-рано беше обявено също, че американски специфични елементи са пристигнали в Израел, с цел да вземат участие в освобождението на американски жители, взети за заложници.

Медиите даже разгласиха фотоси на Байдън с тези бойци по време на визитата му в еврейската страна. Но присъединяване на тези експерти не е наложително да е обвързвано с присъединяване в бойни дейности. Там има и експерти по договаряния. И съдейки по освобождението на две американски дами, те са постигнали прочут триумф.

Но акцентът в предаването на радиостанцията Galei на Цахал към момента не беше върху това. Стана ясно, че американците имат намерение да изпратят войски особено в Израел, с цел да му оказват помощ.

Доста мъчно е да си представим, че Съединени американски щати в този момент, след редица военни провали, също ще се включат във войната, която се води в Близкия изток. Но събитията от последните години демонстрират, че и най-невероятните сюжети могат да бъдат осъществени.

И по този начин, американците ще щурмуват ли Газа? Е, в случай че Байдън е изцяло самоубиец, тогава може би ще стане по този начин. Но по-вероятният сюжет е, че американците разполагат своите системи за противовъздушна защита, с цел да защитят израелските градове, или техните контингенти укрепват границите с Ливан и Сирия с вярата, че Хизбула ще се опасява да се бие с американците.

Но както вярно означи Владимир Путин, в района има доста хора, които въобще не се опасяват от нищо. И появяването на американските военни ще бъде като червен парцал за бик за тях.

Да се надяваме, че всички във Вашингтон схващат това прелестно и няма да се забъркат в случка, която може да популяризира огъня на войната освен в целия район, само че и отвън неговите граници. А представителят на Цахал просто манипулира, „ обяснявайки “ страха на Израел от контактни борби в Газа с настояването на Вашингтон.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР