Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова с коментар на

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова с коментар на
Коментари Харесай

Захарова за Петков: Спекулирането с „руската заплаха” е сигурен знак за политическа агония

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова с коментар на изявлението на премиера в оставка Кирил Петков пред „ Таймс ”. В него министър-председателят приказва за съветското въздействие и че „ корупцията е най-хубавият инструмент на външната политика на Москва на Балканите ”.

Захарова изяснява, че с любознание са се срещнали с изявлението. „ Искрено съчувстваме на опасенията му по отношение на „ дългата ръка ” на Кремъл. От позиция на логиката и истината не виждаме смисъл да разясняваме поотделно всяко от съзнателно погрешните изказвания за съветската интервенция в България, корупцията като „ главен инструмент на външната ни политика ” на Балканите ”, разяснява тя.

оворителят на Министерство на външните работи е безапелационен, че Русия в никакъв случай не си е разрешавала да се намесва в делата на непознати страни, както и в никакъв случай няма да разреши на никоя друга страна да се пробва да постанова своето мнение.

„ Спекулирането с „ съветската опасност ” за вътрешнополитически и други користни цели е сигурен знак за политическа мъка. Убедени сме, че това е също толкоз явно и за българския народ, на който откровено желаем разцвет и прагматично държавно управление, което е способно да работи в народен интерес, а не да търси благоволението на трансатлантическите си „ сътрудници ”, акцентира Захарова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР