Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова призова да се

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова призова да се
Коментари Харесай

Кремъл: Истерията на Запада не ни засяга

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова прикани да се обръща по-малко внимание на "истерията на Запада във връзка с Руската федерация ", защото това по никакъв метод не визира политиката на Москва. Това заяви Захарова в ефира на "Първи канал ".

Дипломатът също по този начин означи, че всички скорошни събития, в това число експулсирането на европейски дипломати, не са нещо извънредно.

"Няма потребност да се фокусираме върху тази нервност като нещо, което може да блокира или да промени политиката ни. ", акцентира Захарова.

Германия изгони съветски посланик и го разгласи за “персона нон грата “ в понеделник в отговор на експулсирането на дипломати от Европейски Съюз в петък. Решението на съветските управляващи беше несъмнено от немското външно ведомство като “неоправдано по никакъв метод “. Полша и Швеция също изгониха съветски дипломати в същия ден, което е съгласуван ход сред трите държавни управления и Европейската работа за външна активност, базирайки се на източници от немското външно министерство.

Коментирайки реакцията на западните страни Захарова означи, че към този момент дипломатите не са западните дипломати не са изгонени без причина, а тъй като са взели участие в "незаконните митинги " в отбрана на рецензия на Кремъл Алексей Навални.

"Това продължава години, десетилетия, епохи. Запада, пази личните си ползи. Когато няма опция да са конкурентоспособни, те се впускат върху нападателна политика ", заключи Захарова.

Междувременно евродепутати желаеха оставката на висшия представител за външната политика Жозеп Борел поради злощастното му посещаване в Русия.

"Трябва да избегнем непрекъснатата борба с Русия ", прикани пред Европейския парламент Жозеп Борел и заяви, че ще се възползва от правото си да предложи нови дейности в отговор на съветските старания за разпространяване на дезинформация, нанасяне на удари в интернет и основаване на други хибридни закани.

По неговите думи на кръстопътя, до който Европейски Съюз е достигнал в връзките си с Москва, ще се реши по какъв начин ще бъде повлияна международната сигурност в този век.

"Много се безпокоя за геостратегическите избори на съветските управляващи. Руската страна няма желание да води градивен разговор, в случай че Европейски Съюз слага въпроса за човешките права. Русия се пробва да раздели Европейски Съюз, не би трябвало да влизаме в този капан ", добави Борел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР