Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече опасна глупост

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече опасна глупост
Коментари Харесай

Захарова за полета на Лавров: Опасна глупост на някакъв интригант във властовите структури на България

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова назова " рискова нелепост " решението на българските управляващи да забранят прелитането на самолета на външния министър Сергей Лавров през българското въздушно пространство, в случай че тя се намира на борда на самолета, съобщи ТАСС.
" Става дума не просто за нелепост, а за рискова нелепост на някакъв клеветник във властовите структури на България. Работата е там, че разпоредбите на въздушното придвижване са уредени в Чикагската спогодба за интернационалната гражданска авиация от 1944 година Съгласно нея територията на една страна включва " сухопътните територии и прилежащите към тях териториални води. Въздушното пространство не влиза в понятието " територия ". В тази връзка действието на така и така противозаконните наказания на Европейски Съюз не може да се разгръща върху прелитането без кацане с летателен уред на разположение, на което е неразрешено да влиза на територията на съответната страна ", написа Захарова в приложението " Телеграм ".
По думите на Захарова за първи път в историята държавни управляващи не разрешават прекосяването през въздушното пространство не на аероплан, а на човек, намиращ се на този аероплан.

" Помислили ли са българските служители за това, че във връзка с хилядите функционери от НАТО, които се намират в нашите огледални стоп-списъци, може да бъдат приложени сходни ответни ограничения? А помислили ли са, че по принцип основават рисков международен казус? Мисля, че не. Кой дава право на необразованите служители в София да позорят българския народ? (...) Между другото, ние към този момент сме в Скопие ", съобщи Захарова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР