Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова изрази

...
Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова изрази
Коментари Харесай

Захарова: Радваме се за развръзката с българските моряци от Царевна

Говорителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова изрази удовлетворение от успешното изтегляне на част от екипажа на българския транспортен съд “Царевна ”. На постоянния си седмичен брифинг тя сподели, че моряците са били изведени от пристанището в Мариупол с общите старания на донецката национална милиция и съветските въоръжени сили, съобщава БНР.

" Моряците, измежду които 14 жители на България и един на Украйна, бяха изведени до Донецк. Там получиха нужното подпомагане от локалните управляващи. Бяха настанени в хотел, обезпечена им беше храна. Оттам членовете на екипажа бяха доставени на територията на Руската федерация, откъдето да излетят за родината си ", описа Захарова.

Тя добави, че Русия незабавно е издала позволение за български филантропичен полет по маршрута София-Сочи-Варна, с който моряците да се приберат при роднините си:

" Радваме се на благополучната развръзка на тази тревожна история. От самото начало на съветската специфична интервенция за отбрана на мирното население в Донбас евакуирането на задгранични жители от зоната на бойните дейности беше и остава един от целите на съветската страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР