Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че смъртта на лидера

...
Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че смъртта на лидера
Коментари Харесай

Пентагонът: Ислямска държава продължава да бъде заплаха

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че гибелта на водача на терористичната организация „ Ислямска страна “ е забележителен удар по групировката, само че предизвести, че опасността от организацията продължава да съществува.

Лидерът на групировката Абу Ибрахим ал Хашими ал Курайши почина при интервенция на американски спецчасти в северозападната част на Сирия във вторник.

Ал Курайши оглави ИД през октомври 2019 година Официални лица обявиха, че той е управлявал групировката от основната си квартира в триетажна постройка.

При идването на американските спецчасти към постройката той е детонирал взривно устройство, което предизвикало неговата гибел и тази на фамилията му. В постройката е имало деца и други фамилии.

Все още няма съответна публична информация за жертвите, само че се оповестява за 8 избавени деца.

Всички жертви са починали разследване на дейности на терористи, обявиха публични лица.

Официалните лица също отхвърлиха тиражирани по-рано информации за нападнат американски хеликоптер, както и че задачата на интервенцията е била „ Ал Кайда “.

По данни на администрацията във Вашингтон интервенцията е била доста рискова, комплицирана и е планувана месеци наред. Президентът Байдън издал заповед за осъществяването ѝ във вторник, като я наблюдавал в действително време от Белия дом.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР