Говорителят на международните сили в Косово (КФОР) Винченцо Грас отхвърли

...
Говорителят на международните сили в Косово (КФОР) Винченцо Грас отхвърли
Коментари Харесай

КФОР се присмяха на сръбския външен министър

Говорителят на интернационалните сили в Косово (КФОР) Винченцо Грас отхвърли като „ нелогични “ изказванията на министъра на външните работи на Сърбия Ивица Дачич за информация, че западните сили се приготвят за нахлуване в северната част на Косово, предава македонската медия A1 On.

„ Трябва да се готвим да нападнем себе си ли? “, бе въпросът, който Грас зададе пред прищински медии.  Той добави, че войските на КФОР непрекъснато участват и следят обстановката в четирите общини в Северно Косово, обитаеми най-вече от сръбско население.

„ КФОР работи в продължение на повече от 19 години в цяло Косово без ограничавания. КФОР непрекъснато участва в Северно Косово с лагер наоколо до Лепосавич и с патрули в четири общини – Северна Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавич “, увери Грас.

Ден по-рано ръководителят на сръбската дипломация съобщи, че съществува заплаха Косовските сили за сигурност (КСС) с „ поддръжката на западните страни“, да провеждат дейности в Северно Косово, за „ да слагат границите сред сърбите и албанците“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР