Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в публикувани днес коментари,

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в публикувани днес коментари,
Коментари Харесай

Песков: Русия няма да възобнови преговорите по СТАРТ, докато Вашингтон не се вслуша в Москва

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в оповестени през днешния ден мнения, че Русия няма да възобнови присъединяване си в контракта за ограничение на нуклеарните оръжия СТАРТ, до момента в който Вашингтон не се вслуша в позицията на Москва, съобщи Ройтерс.

В изявление за вестник " Известия " Песков съобщи също, че НАТО, " като обединен блок, към този момент работи не като наш конвенционален конкурент, а като зложелател ", прибавя Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл сподели още, че възобновяване на Съюз на съветските социалистически републики е невероятно, само че има разнообразни модерни форми на интеграция, съобщи ТАСС. Той напомни думите на президента Владимир Путин, че човек който не съжалява за разпадането Съветския съюз, няма сърце, а човек, който желае да възвърне Съюз на съветските социалистически републики, няма мозък.

" Струва ми се, че това е може би най-изчерпателното пояснение на вероятното отношение към тези, които приказват за пресъздаване на Съюз на съветските социалистически републики. Това е невероятно ", съобщи Песков.

" Друг е въпросът, че съществуват модерни форми на интеграция. Те са многопосочни и многоскоростни. Те съществуват в полза на участващите страни. Най-модерната и най-бързата интеграционна форма в пространството на някогашния Съветски съюз е Съюзната страна Русия-Беларус ", уточни представителят на Кремъл.

" Но това никога не е завръщане към Съветския съюз или опит за неговото пресъздаване ", акцентира Песков.

Междувременно говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс съобщи, че Китай е бил " всичко друго, с изключение на почтен медиатор ", в опитите си да донесе мир в Украйна и " напълно явно " е взел страната на Русия, предава Ройтерс.

Китай е дал на Русия " дипломатическа поддръжка, политическа поддръжка, икономическа поддръжка, реторическа поддръжка ", сподели Прайс на конференция, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР