Говорителят на израелската армия Даниел Хагари каза късно в понеделник,

...
Говорителят на израелската армия Даниел Хагари каза късно в понеделник,
Коментари Харесай

Жертвите в Дамаск бяха терористи: Израел официално призна, че е атакувал иранската мисия

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари сподели късно в понеделник, че жертвите на удара, ориентиран против иранското консулство в сирийската столица Дамаск на 1 април, са били " терористи ", които са взели участие в набези против Израел.

Това беше първият формален коментар на израелската войска във връзка с удара. Техеран и Дамаск упрекнаха за офанзивата Израел, който по този начин и не пое отговорност за нея. Иран се закани да отвърне на нападението, което изостри районното напрежение на фона на войната сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " в линията Газа.

" Убитите в Дамаск са били членове на силите Кудс. Това бяха хора, взели участие в терористични дейности против страната Израел ", съобщи Хагари на конференция.

" Сред тези терористични сътрудници е имало членове на " Хизбула " и ирански помощници. Не е имало нито един посланик, доколкото знам. Не ми известно да е погубен и един граждански при тази офанзива ", добави Хагари.

При удара против иранското консулство бяха убити 16 души, включително седем членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война, двама от които - висши офицери. 

В отговор със стотици дронове, балистични и крилати ракети - невиждано нахлуване в историята на двете страни.

Голямата част от дроновете и ракетите бяха прехванати от Израел благодарение на интернационалните сътрудници и страни от района като Съединени американски щати, Франция, Англия и Йордания.

Според Израел с общи старания са били прехванати 99% от дроновете и ракетите. Леко наранена е била само военна база " Неватим " в Южен Израел. При визитата си в базата през днешния ден началникът на Генералния щаб на израелската войска Херци Халеви даде обещание отговор на иранската офанзива.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР