Говорителят на Еврокомисията за разширяване на ЕС Ана Писонеро заяви

...
Говорителят на Еврокомисията за разширяване на ЕС Ана Писонеро заяви
Коментари Харесай

Еврокомисията ще представи през юни преговорната рамка за РС Македония

Говорителят на Еврокомисията за разширение на Европейски Съюз Ана Писонеро съобщи пред МИА, че упованията в Брюксел са преговорната рамка за Северна Македония да бъде показана през юни.
Писонеро повтори, че Европейската комисия работи по подготовката на тази рамка за договаряния след зелената светлина на страните членки на Европейски Съюз за началото на договарянията за участие, дадена през март.
Преговорната рамка съдържа правилата, по които би трябвало да се организират договарянията сред двете страни и откакто е подготвена, тя би трябвало да получи утвърждението на всички държави-членки на Съюза.
Оптимистичният сюжет, в случай че Европейската комисия показа тази рамка през юни, е, че през есента тя ще бъде утвърдена от държавите-членки, в случай че те хармонизират своите позиции, след което може да се организира първата междуправителствена конференция, т.е. отварянето на първата глава за Северна Македония до края на тази година.
Германското председателство на Европейски Съюз стартира на 1 юли тази година и се чака да резервира фокуса върху Западните Балкани и разширението на Европейски Съюз.
Остава да забележим по какъв начин държавите-членки ще реагират на „ раздялата “ с Албания. Очаква се Европейската комисия да показа рамката за договаряния за двете страни по едно и също време, само че държавите-членки на Европейски Съюз сложиха спомагателни условия за Тирана през март.
Вижте още:
Екологичен потенциал: Началото на договарянията с Албания и Северна Македония е в полза на политиката за сигурност
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР