Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс увери, че

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс увери, че
Коментари Харесай

САЩ: Незабавно започнете преговори със Скопие

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс увери, че страната му поддържа незабавното започване на договарянията за участие в Европейския съюз на Северна Македония и Албания, оповестява електронното издание на скопския вестник „ Слободен щемпел “, съобщи организация " Фокус ".

„ Подкрепяме незабавното започване на договаряния за участие в Европейски Съюз със Северна Македония и Албания. Ангажираме се на най-високите равнища в държавното управление, с цел да демонстрираме нашата посветеност към европейския път на амбициозните страни “, написа Прайс в обществената мрежа „ Туитър “.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа декрет по-рано тази седмица, разширявайки обсега на незабавните ограничения за района на Западните Балкани, в това число заледяване на имущество и възбрана за влизане в страната на работещите против Преспанското съглашение и Охридското рамково съглашение, против използването на мира и подкопаването му, както и това на районно съдействие. Указът се отнася и за лица, за които след консултация с Държавния департамент е открито, че са „ виновни или съучастници, директно или индиректно забъркани в действия или политики, които заплашват мира, сигурността, стабилността или териториалната целокупност на която и да е област или страна в Западните Балкани, и подкопават демократичните процеси и институции в района “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР