Говорителят на Държавния департамент на САЩ Кърт Кембъл заяви, че

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Кърт Кембъл заяви, че
Коментари Харесай

САЩ предупреждават: Русия е възстановила армията си от загубите в Украйна

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Кърт Кембъл съобщи, че Русия е възстановила армията си след големи загуби по време на нахлуването в Украйна.

" През последните няколко месеца ние оценихме, че Русия съвсем изцяло е възстановила военната си позиция “, сподели заместник-държавният секретар Кембъл на събитие, проведено от Центъра за нова американска сигурност, заяви Defense News, представена от " Фокус ".

" Оценката на Кембъл наподобява опонира на тази на Пентагона и съдружниците на Америка в края на предишния месец, министърът на защитата Лойд Остин сподели, че Русия е претърпяла повече от 315 000 жертви по време на войната с намаляването на американската помощ дефицит на муниции на фронтовите линии на Украйна, съветските войски напреднаха, само че това също си пристигна на висока цена... ", отбелязва Defense News.

В изявление по-рано тази година ръководителят на комисията по национална сигурност на Литва съобщи, че е пресметнал, че Русия ще има потребност от пет до седем години, с цел да възвърне силата си за пълномащабна война.

Според изданието Москва внезапно е нараснала разноските за защита от 2022 година - до 6% от националния Брутният вътрешен продукт в бюджета си за 2024 година Увеличението е част от по-големи старания на Кремъл да сложи стопанската система си, и по-специално отбранителната си промишленост, на военни релси.

Твърди се, че част от триумфа й идва от поддръжката на Китай, както и на Северна Корея и Иран. Както Кембъл, по този начин и различен почитан чиновник на администрацията, поискал анонимност, споделиха пред кореспонденти тази седмица, че Китай е оказал помощ на Русия да преодолее икономическите и военни неуспехи през последните две години.

" Наистина видяхме [Китайската национална република] да оказва помощ за възобновяване на отбранителната индустриална база на Русия, всъщност допълвайки търговията с европейските сътрудници ", която беше пресъхнала след съветската инвазия, споделя служителят. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази тези опасения по време на диалог с китайския водач Си Дзинпин във вторник, съгласно известие на Белия дом.

Твърди се, че триумфът на Москва е засилил натиска върху държавното управление в Киев, което тази седмица понижи наборната възраст от 27 на 25 години на фона на загуби на фронтовата линия. Украйна към момента се надява на голямо вливане на американска помощ, което към момента е в застой в Конгреса.

" Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън до момента отхвърля да подложи на гласоподаване този спомагателен документ за национална сигурност, макар че неотдавна алармира, че сходно нещо може да се случи при избрани условия ", се споделя в публикацията.

Без това, както отбелязва Defense News, украинските въоръжени сили ще продължат да се нуждаят от дозиране на боеприпасите и противовъздушна защита на фронтовата линия и в цялата страна.

В същото време, съгласно ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете Чарлз Браун, това не значи, че фронтовата линия е на ръба на колапса. Но това несъмнено затруднява обстановката за украинците.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР