Говорителят на Държавната гранична служба Андрей Демченко коментира ситуацията с

...
Говорителят на Държавната гранична служба Андрей Демченко коментира ситуацията с
Коментари Харесай

Русия все повече използва диверсанти, за да постигне превъзходство на фронта в Украйна

Говорителят на Държавната гранична работа Андрей Демченко разяснява обстановката с диверсантните групи по границите с агресора Русия. В коментар за УНИАН той сподели, че най-активният район в офанзивите на тези групи дълго време е била Сумската област, само че в този момент обстановката се е трансформирала.

Това е систематична работа на врага, отбелязва Андрей Демченко: „ Врагът, с изключение на обстрелите, употребява диверсанти по цялата дължина на границата с Украйна и територията, следена от Украйна. Това са Черниговска област, Сумска област, Харковска област. Доскоро те бяха най-активни в посока Сумск. Но през последните няколко седмици " регистрирахме опит на диверсантни групи да работят и в Харковска област. Но Черниговска област е непрекъснато под тяхна опасност. "

Противникът употребява диверсанти, с цел да локализира местонахождението на подразделения на украинските сили за защита, пътна полиция и други съставни елементи, които укрепват защитата в тези посоки, или да унищожи тези съставни елементи, отбелязва представителят на Държавната гранична работа. Диверсантни групи постоянно влизат на наша територия и под артилерийско прикритие.

" След фиксирането на обектите има офанзиви, които Русия продължава да прави от нейна територия. Например през последния месец те направиха повече от 2000 офанзиви в Черниговска област, Сумска област, Харковска област. Става дума за обстрели с артилерия, танкове, минохвъргачки, стрелково оръжие, авиация “, - изясни Андрей Демченко.

Според него заради честотата интензивността на офанзивите не може да се приказва за инженерно подсилване на границите с Русия. Затова границата се укрепва в граничната зона оптимално покрай граничната полоса, само че това се реализира посредством заемането на огневи позиции, землянки, окопи.

Той акцентира, че заплахата в тези територии остава нараснала и освен за граничарите и военнослужещите, само че и за цивилните. Диверсантите неведнъж са стреляли по цивилни лица, които са се изпречвали на пътя им, с цел да предпазят себе си, че могат да бъдат издадени на украинските управляващи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР