Говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви пред репортери, че

...
Говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви пред репортери, че
Коментари Харесай

САЩ преценяват военен отговор в Сирия

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс съобщи пред кореспонденти, че не е взето дефинитивно решение за военни удари в Сирия. Тя обаче уточни, Съединени американски щати държат Русия и Сирия виновни за случая.

Днес ще заседава Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати, а министър председателят на Англия Тереза Май е свикала съвещание на кабинета за Сирия.

Доналд Тръмп в "Туитър ": Готви се, Русия, ракетите ни идват в Сирия

Сирийската войска изтегля основни здания в Дамаск

Белият дом съобщи, че президентът Доналд Тръмп не е изложил съответни времеви рамки за дейности в отговор на хипотетичната химическа офанзива в Сирия. Оттам споделиха това макар известието му в "Туитър ", че ракетите "идват " и обръщението в него към Русия "да се готви ", заяви Ройтерс.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че Тръмп разполага с набор от варианти, освен военни. Тя добави, че всички варианти към момента са на масата и че президентът сега ги преценя.

Ужас в Сирия: най-малко 70 жертви на хипотетична офанзива с газ

Сергей Лавров: Няма следи от потреблението на химически оръжия в Дума

След Секретен сътрудник на Организация на обединените нации - решение за Сирия няма

" Все още не е взето дефинитивно решение ",

съобщи тя, представена от ДПА.

Сандърс добави, че до момента в който обмислят отговора си, Съединени американски щати не престават да поддържат постоянни контакти с Израел, Саудитска Арабия, Франция, Англия и други страни.

Сандърс сподели още, че през вчерашния ден екипът на президента за националната сигурност се е събрал на съвещание, с цел да разиска американският отговор на офанзивата, съобщи Асошиейтед прес. Заседанието е било управлявано от вицепрезидента Майк Пенс. Дискусии за това дали да бъде ударена Сирия към този момент не са водени, добави тя.

Британският министър председател Тереза Мей е подготвена да даде зелена светлина за присъединяване на страната във военни дейности против Сирия,

заяви Би Би Си. Мей няма да желае авансово утвърждението на английския парламент съгласно публичното радио и телевизия. По-рано водачът на главната опозиционна мощ във Англия, лейбъристите, Джереми Корбин прикани Народното събрание да има думата за възможни военни дейности в Сирия.

Според известия в медиите е доста евентуално съвещанието на английския кабинет през днешния ден да докара до включване на Лондон във военни дейности в отговор на хипотетичната химическа офанзива в Сирия, съобщи Ройтерс.

Вестник "Дейли телеграф " написа, че Тереза Мей е наредила на английските подводници да се придвижат към Сирия и да я слагат в ракетен обхват, като подготовка за удари по сирийската войска, които може да стартират още тази вечер.

"Скай нюз " заяви, че Мей се чака да изиска от министрите си през днешния ден да одобрят присъединяване на Англия във военни дейности против сирийската инфраструктура за химически оръжия.

По закон английският министър председател не е задължен да желае парламентарна поддръжка за нападателни военни дейности, само че последните интервенции в Либия и Ирак бяха подлагани на гласоподаване. През 2013 година предшественикът на Мей Дейвид Камерън опита да получи поддръжка от депутатите за присъединяване във военни дейности в Сирия поради хипотетични химически оръжия, само че не съумя.

Британските военновъздушни сили се намират в бойна подготвеност за нанасянето на възможен удар по Сирия, оповестява английският вестник „ Таймс “.

„ Имаме самолети на "Акротири " (базата на Военновъздушни сили на Англия в Кипър). Готови сме “, цитира изданието собствен източник от военните сили на страната.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР