Говорителят на Белия дом Джен Псаки каза пред репортери в

...
Говорителят на Белия дом Джен Псаки каза пред репортери в
Коментари Харесай

Американските акции паднаха със 797 пункта покрай анти-руските санкции

Говорителят на Белия дом Джен Псаки сподели пред кореспонденти в понеделник, че администрацията на Байдън към момента не е взела решение дали ще забрани вноса на нефт от Русия. Съобщава се, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент възнамерява да притисне Саудитска Арабия да усили производството и даже изпраща мирни овертюри към Венецуела.

Когато камбаната за затваряне удари в понеделник, американските акции продължиха низходящия си поход преди няколко седмици и бяха водени значително от същите страхове: въздействието на глобите на Съединени американски щати върху Русия за нейната специфична военна интервенция в Украйна.

Dow Jones падна със 797,42 пункта в понеделник, с цел да приключи на 32 817,38; Nasdaq Composite също се намали, падайки с 482,48 пункта, с цел да приключи на 12 830,96; и S&P 500 падна със 127,78 пункта до 4201,09 пункта.

Цената на петрола продължи да пораства през уикенда, достигайки $130 за барел недопечен нефт, преди да се откри на $123 в понеделник, до момента в който цените на бензина в Съединени американски щати надвишиха $4 за галон за първи път от 15 години.

Следователно акциите на петролните компании се усилиха доста в понеделник, като доставчикът на нефтени и газови услуги Baker Hughes добави 5% към цената на акциите си. Chevron се усили с 1,4%, а ExxonMobil с 2%.

„ Нарастването на петрола дестабилизира пазара “, сподели Джей Хатфийлд, основен изпълнителен шеф и портфолио управител в Infrastructure Capital Advisors, пред Wall Street Journal.

„ Пазарът е угрижен за войната и нейното влияние върху растежа в Съединени американски щати и американските компании ", съобщи той.

Банковите акции обаче пострадаха доста, като US Bancorp загуби 3% от цената си, а Citigroup спадна с 1,4%. Сервизните компании също понижиха въз основа на упованията за по-високи оперативни разноски заради възходящите цени на газа, като McDonald`s, Starbucks и Nike падат.

Санкциите на Съединени американски щати против съветската стопанска система, които са ориентирани към финансовия й бранш, провокираха безпорядък на пазарите по целия свят и в понеделник от Вашингтон и неговите съдружници започнаха да разискват допустима възбрана за импорт на съветски петролни артикули - най-големият експорт на страната. Русия обезпечава 40% от европейския газ.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки обаче сподели в понеделник, че „ в този миг президентът не е вземал решение “ и също не предложи времеви график за решението.

Съобщава се, че Байдън обмисля пътешестване до Саудитска Арабия, с цел да изиска от най-големия производител на нефт в света и непосредствен сътрудник на Съединени американски щати да усили добива на нефт, с цел да компенсира евентуалната загуба на съветски газ.

New York Times също по този начин заяви в събота, че американски дипломати са се отправили към Каракас, с цел да се опитат да заровят брадвичката с президента на Венецуела Николас Мадуро, употребявайки примамката на отпадането на разрушителните наказания на Съединени американски щати, с цел да го накарат да скъса с съветския президент Владимир Путин, който от дълго време поддържа позицията на южноамериканската страна против хегемонията на Съединени американски щати в района.

Съединени американски щати от години се пробват да отстранят Мадуро от власт, като поддържаха незнаен опозиционен претендент на име Хуан Гуайдо, който се разгласи за краткотраен водач на страната преди три години.

Някои се притесняват, че покачването на цените на петрола може в допълнение да подхрани възходящата инфлация, която към този момент е на най-високата си точка от 40 години с помощта на други нараствания на оперативните разноски, породени от пандемията COVID-19.

Джим Полсен, основен капиталов пълководец на Leuthold Group, сподели пред CNBC в понеделник, че „ „ стагфлацията “ бързо се трансформира в централен фокус в портфейлните тактики “, имайки поради феномена от 70-те години на предишния век, породен от това, че експортьорите на нефт от Близкия изток постановат ембарго на западните страни, които поддържат Израел във войната от 1973 година

„ Подготовката за по-бавен напредък и по-устойчива инфлация провокира страховете и дейностите на вложителите “, добави анализаторът.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР