Говорителката на външния министър на Русия Сергей Лавров Мария Захарова

...
Говорителката на външния министър на Русия Сергей Лавров Мария Захарова
Коментари Харесай

Мария Захарова - обсебена от Кирил Петков?

Говорителката на външния министър на Русия Сергей Лавров Мария Захарова за следващ път се впусна в просторен коментар за българската вътрешна политика и язвително атакува премиера в оставка Кирил Петков - този път поради изявлението му пред " Таймс ", в което упрекна Москва за рухването на кабинета.

Захарова, която не пропуща мотив да разяснява Петков, очевидно захласната от необятната му усмивка, съобщи, че спекулациите за хипотетична интервенция на Русия във вътрешните работи на България са симптом на политическа мъка.



" С любознание прочетохме изявлението на българския министър-председател в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му по отношение на " дългата ръка " на Кремъл ", се споделя в коментара. " Спекулациите с " съветската опасност " за вътрешнополитически и други користни цели са сигурен симптом за политическа мъка ", съобщи Захарова.

" Убедени сме, че това е също толкоз явно и за българския народ, на който откровено желаем разцвет и прагматично държавно управление, способно да работи, изхождайки от националните ползи, а не от устрема да служи на отвъдокеанските " сътрудници ", допълват от съветското външно министерство.

Подчертава се също, че " Русия в никакъв случай не си е разрешавала да се намесва в делата на непознати страни и в никакъв случай няма да разреши на никоя друга страна да се пробва " да ни постанова своето мнение ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР