Говорителката на Централната избирателна комисия Росица Матева разкри, че на

...
Говорителката на Централната избирателна комисия Росица Матева разкри, че на
Коментари Харесай

Росица Матева: На следващите избори ще има район Чужбина, от който ще бъдат избрани депутати

Говорителката на Централната изборна комисия Росица Матева разкри, че на идващите парламентарни избори сигурно ще има регион " Чужбина ".

" Според ЦИК бяха почтени изборите. Избирателната интензивност не е доста по-ниска от тази през ноември 2021 година Избирателната интензивност се регистрира единствено от гласувалите в страната. Може би не е вярно, само че на този стадий това е методът. Официалните данни от преброяването, които излязоха на 3 октомври, в действителност на идващите избори ще служат за пресмятане на мандатите ", сподели тя в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ ".

" 755 бяха изборните секции в чужбина. Броят на гласувалите беше долу-горе сравним с изборите от ноември. На идващите избори ще има регион " Чужбина " и мандати от него, ще има и кандидатски листи от този регион. Ще има депутати определени от чужбина на идващите избори за парламент. Над 87 000 гласоподаваха с " не поддържам никого ". Необходимият брой гласове за прекосяване на 4-процентната преграда беше 100 хиляди и малко. Интересното е, че през 2017 година, когато гласуването беше единствено с хартиени бюлетини, са дали своят вот с към 200 души повече в сравнение с в този момент с " Не поддържам никого ", добави говорителката на ЦИК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР