Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявлението на

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявлението на
Коментари Харесай

Захарова напомни на Зеленски, че САЩ разрушиха Хирошима

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява изказването на украинския президент Владимир Зеленски, който съпостави следствията от бомбардировката над Хирошима с боевете в Артемовск (с украинското име Бахмут). Тя уточни, че и в двата случая Белият дом е взел участие в унищожаването им, оповестява ТАСС.

Мария Захарова напомни, че украинският президент " съпостави Хирошима, потърпевша от американската нуклеарна бомба, с Артемовск " в коридорите на срещата на Г-7 в Япония. „ Браво, тъй като Белият дом уреди и двете “, написа тя в канала си в Telegram.

След края на срещата на върха на водачите от Групата на седемте (Г-7) в Япония, украинският президент Володимир Зеленски посети " Музея на мира " в Хирошима, построен в памет на стотиците хиляди жертви на атомната бомбардировка от 1945 година Зеленски съпостави цялостното разрушаванe на Бахмут от съветската войска с атомната бомбардировка над Хирошима през 1945 година, съобщи Франс Прес.

Над 300 000 души умират, откакто американските военновъздушни сили пускат атомна бомба над Хирошима на 6 август 1945 година В наши дни този японски град е определян като ослепителен знак на ужасите на войната и като увещание за мира.

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР