Говорителката на руската дипломация Мария Захарова препоръча на САЩ да

...
Говорителката на руската дипломация Мария Захарова препоръча на САЩ да
Коментари Харесай

Захарова към САЩ: Потърсете помощ в издирването на своя дрон от „украински гмуркачи“

Говорителката на съветската дипломация Мария Захарова предложи на Съединени американски щати да потърсят помощ в издирването на своя дрон, паднал в Черно море, от украинска компания, която съгласно западни медии може да е забъркана в детонациите на газопроводите " Северен поток ", съобщи ТАСС.

Захарова разяснява думите на Джон Кърби, представителя на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, че той не е сигурен дали отломките от дрона може да бъдат извадени, защото устройството се намира надълбоко на морското дъно.

" Джон, вземете от " Ню Йорк таймс " телефона на частната украинска компания , която съгласно американската агитация е взривила тръбопроводите " Северен поток " доста, доста надълбоко в Балтийско море. Ако съдим по вашите вестници, това са експерти от дълбока класа. Те ще го извадят ", написа през днешния ден съветската дипломатка в Телеграм.

Въоръжените сили на Съединени американски щати оповестиха на 14 март, че съветски изтребител е блъснал витлото на американски разследващ дрон, което е довело до разбиването на дрона в Черно море. Москва отхвърли американската версия за събитията и сподели, че дронът се е разрушил вследствие на " внезапни маневри ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР