Говорителката на прокуратурата Сийка Милева определи случая с бебетата като

...
Говорителката на прокуратурата Сийка Милева определи случая с бебетата като
Коментари Харесай

Говорителката на прокуратурата Сийка Милева определи случая с бебетата като шокиращ

Говорителката на прокуратурата Сийка Милева дефинира случая с бебетата като фрапантен.

" Да замениш две бебета и да изправиш две фамилии пред тежкото тестване да търсят истината, е като сюжет за филм. Обществото чака такава правна промяна, която да подхожда на актуалния живот. Майка в 21-ви век да живее с мисълта и чувството, че това не е нейното дете и това да се окаже самата реалност - този случай предизвика доста институции да реагират и да се замислят къде са пропуските, кой и по какъв начин е позволил това да се случи и какво наказване ще получи ", уточни тя, представена от Българска национална телевизия.

И дефинира станалото като " фрапантен случай, който ни дава следващия мотив да отбележим, че законодателството в България е остаряло ".

Бебета са разменени в столична болница - управляващите стартират инспекции по случая

Според Наказателния кодекс " който съзнателно размени, скрие или подмятна малко дете или по различен метод укрие или размени гражданското положение на някого ", се санкционира с отнемане от независимост до две години, напомни представителят на основния прокурор. И добави, че това е леко наказване за действие с тежки контузии за родителите.

Законът е инструмент да постигнеш правдивост, само че надали една присъда до две години в съответния случай би изпълнила със наличие тази дума. Съдебна промяна значи тъкмо това – мощен закон, посредством който да се изградят такива контролни механизми, които да подсигуряват сигурността и спокойствието на жителите, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР