Говорител на президента на САЩ Джо Байдън беше временно отстранен

...
Говорител на президента на САЩ Джо Байдън беше временно отстранен
Коментари Харесай

Отстраниха говорител на Байдън заради заплахи към журналистка

Говорител на президента на Съединени американски щати Джо Байдън беше краткотрайно отхвърлен от работа за седмица, откакто по време на телефонен диалог заплашил журналистка и направил сексистки мнения по неин адрес, предадоха международните организации.

Тридесет и две годишният Ти Джей Дъкло, който беше част от предизборния екип на Байдън, стана един от заместниците на говорителката на Белия дом Джен Саки, съобщи Българска телеграфна агенция.

С него се свързала журналистката от " Политико " Тара Палмери и му задала въпрос за интимната му връзка с друга журналистка - Алекси Маккамънд от уеб страницата " Аксиос " и за етичните проблеми, които това би породило. Тогава представителят заплашил Палмери, че ще я унищожи и изискал от нея да се откаже от подготвяна публикация за него.

Днес Джен Саки сподели, че Ти Джей Дъкло се е извинил на журналистката, която заплашил, и признал, че държанието му не е отговаряло на стандартите, открити от Байдън.

При идването си в Белия дом Байдън предизвести екипа си, че няма да толерира никакви отклонения. Днес Саки сподели, че сходен случай няма да се повтори и че такива неща няма да бъдат толерирани в Белия дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР