Говорител на полицията поясни пред BBC, че силите на реда

...
Говорител на полицията поясни пред BBC, че силите на реда
Коментари Харесай

Роботи терминатори са новото попълнение на полицията в Сан Франциско

Говорител на полицията разясни пред BBC, че силите на реда сега не оперират с такива машини, само че уточни, че в бъдеще може да зародят обстановки, при които робот, оборудван с експлозиви, да употребява смъртоносна мощ, с цел да нападна структури, в които са се укрепили нападателни, въоръжени или рискови субекти, както и за дезактивиране или дезориентиране на обвинени, „ които съставляват риск от лишаване на живот “.

Привържениците на мярката споделят, че тя ще се употребява единствено в рискови обстановки и след привършване на всички различни тактики за деескалация. Бордът постанови също, че единствено стеснен брой високопоставени чиновници могат да разрешат потреблението на роботи със смъртоносна мощ и акцентира, че мярката е част от подготовката на SFPD „ да реагира съразмерно “.

Противниците на този метод обаче споделят, че с сходни дейности управляващите може да доведат до по-нататъшна милитаризация на полицията. А съгласно групата Stop Killer Robots, утвърденият ход е " хлъзгав надолнище ", който може да провокира...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР