Говорител на израелската армия съобщи днес, че са изпратени 160

...
Говорител на израелската армия съобщи днес, че са изпратени 160
Коментари Харесай

Израел унищожава мрежа от тунели на Хамас

Говорител на израелската войска заяви през днешния ден, че са изпратени 160 единици бойна авиация, която унищожава мрежа от тунели на "Хамас ", свързващи линията Газа с Израел, съобщи ДПА.

Говорителят Йонатан Конрикус сподели, че танкове поддържат въздушната задача от територията на Израел и опроверга предходни известия, че е почнала израелска сухопътна интервенция в Газа.

Армията заяви в туитър, че са били нанесени вреди на тунели с дължина "много километри ". Сред целите са били и огромен брой ракетни установки и наблюдателни постове на екстремистки палестински групи, написа Българска телеграфна агенция.

Тунелната мрежа е от огромно значение за линията Газа, тъй като през нея се трансферират артикули и хора. Израел поддържа съвсем цялостна обсада на района под контрола на "Хамас " - формация, считана от Израел за терористична.

Израел и палестинските въоръжени групировки са в нова фаза на насилия след зародилото напрежение в Ерусалим поради достъпа до свети места и възможното изселване на палестинци от квартал в източната част на града. От Газа изстрелвани ракети ракети към територията на Израел, който отвръща с наказателни въздушни удари.

От понеделник до момента към 1800 ракети са изстреляни от Газа към Израел, като 430 от тях са паднали в линията. Израел твърди, че неговото система за противовъздушна защита "Железен купол " е посочила към 90-процентна успеваемост в прехващането и неутрализирането на палестинските ракети.

Досега Израел е оповестил осем починали в резултат на ракетни попадения от Газа. Здравните органи в Газа споделят, че от израелските удари са починали 120 и са ранени 830 индивида.

Египетска делегация се е срещнала с израелски представители с желание да спомага за договарянето на помирение, само че не е постигнала триумф. Израел отхвърля всевъзможни посреднически задачи за преустановяване на огъня, в това число и краткотрайно, сподели източник от египетските служби за сигурност, представен от АП.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР