“Говорихме за болките на хората от “Враждебна, за депото за

...
“Говорихме за болките на хората от “Враждебна, за депото за
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Нужни са повече инвестиции и добра свързаност, за да има бъдеще “Враждебна”

“Говорихме за болките на хората от “Враждебна ”, за депото за строителни боклуци, където има всичко друго с изключение на строителни боклуци, за изчезналата канализация, за разрушените улици, за това какъв брой е непочтено, че цяла София е била издигната с материали от кариерите тук, а нищо не се е върнало в региона. Хората считат, че това би трябвало да се промени и аз съм склонен с тях. Ще адресираме проблемите, с цел да няма квартали втора употреба. ”

Това съобщи заяви претендентът за кмет на София Васил Терзиев по време на посещаване в квартал “Враждебна ”. Той е повдигнат от локалната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София).

Терзиев беше придружаван от сегашния кмет на регион “Кремиковци ” Лилия Донкова. Тя е претендент за нов мандат от обединението.

“Как се вземат решение тези проблеми - с повече вложения и добра съгласуваност. Това, което прави един квартал по-привлекателен, е свързването с съществени пътни артерии. Тангентата се вижда отсам, а няма възел, който да е наоколо. Спирката на метрото - в случай че беше с 500 метра по-близо, щеше да е доста комфортно. А съществуването на транспортна инфраструктура е значимо изискване за развиването на кварталите. Както и канализация - това са съществени неща, с цел да могат хората да живеят обикновено ”, добави Терзиев.

“Много неща би трябвало да се трансформират, с цел да стане по-уютно. Със сигурност транспортният достъп и транспортната инфраструктура. Улиците са в окаяно положение. Липсата на канализация в 21 век не е естествен метод на живот. И не е почтено по отношение на хората, тъй като те са доста амбициозни. Това игрище те го направиха със личен труд. И то даже има осветяване, за разлика от квартала като цяло ”, сподели Донкова.
Проблемът с депата за боклуци
“В квартала няма и видеонаблюдение, което понижава чувството за сигурност. Няма видеонаблюдение и върху площадките за депониране на отпадъци. Как направляваме кой и какво изхвърля? ”, риторично попита Донкова. Терзиев добави, че това, че не е ясно кой какво изхвърля, е сериозен проблем, тъй като тзи боклуци ще стартират да се просмукват във водите и да стигнат до река “Искър ”. “Хората напълно естествено се тормозят какво може да се случи с децата им, които живеят и играят наоколо. И този проблем би трябвало да бъде решен ”, съобщи той.

“Хората споделиха с Васил, че взимат от време на време проби от улица 30, от кладенците, които са построени, с цел да са сигурни, че към този момент няма проникване. За благополучие такова към момента няма, само че докога? И какъв брой време могат да чакат? ”, добави Донкова.

В изчерпана кариера за инертни материали ”Пет могили ” би трябвало да се депонират за краткотрайно предпазване единствено строителни боклуци, само че се депонират всевъзможни. И депонирането сякаш е краткотрайно - т.е. след две години те би трябвало да са модифицирани, само че това не се случва.

Същото е ситуацията с депото в непосредствена непосредственост до Летище София. Разрешителното е за земни маси, само че там са депонират строителни боклуци, затрупани със земни маси. Донкова е подала сигнал в прокуратурата, само че по него не се случва нищо.
Транспортната съгласуваност на “Враждебна ”
Донкова се оплака, че не е срещнала схващане от досегашната власт за модела на транспортна съгласуваност на региона. “В момента има единствено един довеждащ рейс, който отива до метростанция. Това значи, че в случай че хората желаят да отидат на работа или децата да отидат на учебно заведение, им лишава по час, час и половина. Това не е обикновено в 21 век. И то при тези условия и тези благоприятни условия, които има в София ”, сподели тя.

Васил Терзиев изясни, че не може да обещае, че метрото ще стигне до “Враждебна ”, само че ще направи всичко по силите си, с цел да помогне това да се случи.

“Мога да обещая, че ще направя каквото е належащо, какво би коствало, има ли от кое място да се финансира. Защото сигурно, с цел да подобрим северните квартали, би трябвало да има градска железница, би трябвало да има метро, би трябвало да има достъп до гръбнака на транспортната инфраструктура ”, приключи Терзиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР