Говорейки във Волгоград по случай 80-годишнината от Сталинградската битка, президентът

...
Говорейки във Волгоград по случай 80-годишнината от Сталинградската битка, президентът
Коментари Харесай

Западът изтри от паметта си важни знания за Русия

Говорейки във Волгоград по случай 80-годишнината от Сталинградската борба, президентът Путин сподели неща, които са безусловно разбираеми и даже, може да се каже, явни за съветското общество: че ние живеем с помощта на нашите предшественици, които освен с оръжие, само че също - най-важното - със силата на духа, смазаха ужасяващ зложелател. Че споменът за техния героизъм е затвърден измежду народа, той е живителна мощ, която храни нашето настояще и бъдеще. Че ние, настоящето потомство, трябваше да се борим в смъртоносна борба със остарелия, както се оказа, незавършен зложелател - и ние, като нашите предци, прадядовци, нямаме различен избор, с изключение на да оцелеем и победим, тъй като се взема решение ориста на страната и всеки един от нас.

Всички подозрения, оставени от някои в края на предходната година, че сегашните събития са „ това е друго “, умряха след последните решения на западните страни за доставка на танкова техника на Киев. Илюзиите най-сетне се разсейват, когато, както сподели президентът, Русия е застрашена с немски танкове “Леопард ”, които се възнамерява да бъдат употребявани за борба на територията на Украйна благодарение на бандеровците.

Явно Западът въобще не знае и не схваща нищо за Русия и това, което в миналото е било в паметта му, е изцяло изтрито. Нещо повече, наподобява, че историческата давност е може би най-важното качество на актуалното западно общество – и го приписва на всички останали. В резултат на това тъкмо в този момент от двете страни на Атлантика сме изправени пред удивителната обстановка, че светът в действителност е доста по-сложен.

След дълги месеци на тотална русофобска агитация акция, в мейнстрийма на западните медии стартира безшумно да пребива струйка, представяща съветската позиция за протичащото се. Преди няколко дни известният публицист Режи дьо Сомие, който посети фронтовата линия от съветска страна, даде изявление за френското радио, той повеждам нашите бойци и ги чу. Той също по този начин видя по какъв начин актуалните военни уреди и останките от окопите на армията на Манщайн от времето на борбата за Харков съжителстват в горите там. Дьо Сомие се опита да доближи до своите съграждани: „ Поразен съм от тази комбинация от изключителна увереност и обсебеност от историята на руснаците. Често споделяме, че Путин е захласнат от историята. Но не, самите руснаци, апелирам ви да обърнете внимание на това, самите руснаци са просто захласнати от историята, хората я знаят, историческата памет седи във всеки елементарен руснак ”.

За нас този откъс може би звучи прекомерно мощно: манията е прекомерно мощна дума, с цел да опише връзката ни с историята. Ние просто я помним - и по какъв начин да не си я спомняме, в случай че " в Русия няма семейство, което... "

Но за света на историческата давност този феномен в действителност наподобява като фикс идея, нещо необичайно, неясно и извънредно.

Нещо повече, напълно ясно е за какво западният естаблишмънт избра тъкмо този метод: когато изтриеш предишното му от паметта на обществото, ти става по-лесно и по-удобно за ръководство. Получаваш опция да създадеш нужните облици с всякаква степен на престореност, а общество, лишено от своите корени, става елементарен обект за сходни операции. И в този момент към този момент можете да баламосвате както си желаете хората - най-малкото да обясните всичко, което се е случило в предишното с сериозна расова доктрина, да визиите Жана д`Арк като транссексуална, да накарате милиони хора да повярват, че античните украинци са изкопали Черно море.

Вярно, в този момент се оказва, че този избор на международния естаблишмънт се оказа съдбовна неточност – тъй като, лишил личните си общества (а той стартира от себе си, от Запада) от историческа памет, той самия я загуби. И по този метод загуби сериозно познание.

По-конкретно, западните елити са не запомнили какво са научили от многочислените и потребни, въпреки и от време на време доста мъчителни уроци от предишното - Русия може да бъде излъгана, Русия може да бъде разложена от вътрешната страна, Русия може да бъде победена, като се възползват от безконечното ѝ предпочитание за правдивост и създаване на по-добър свят, само че Русия не може да бъде победена просто с груба мощ и изключително в случай че у руснаците се включи режимът на Отечествена война и всеобща опозиция против смъртен зложелател.

След това човек може доста дълго и откровено да се чуди за какво идното изпращане на немски танкове на Източния фронт провокира такава „ странна “ реакция освен у съветските управляващи, само че и у съветското общество. И най-непохватните от тамошните назначенци съумяват почтено да изтърват, сравнявайки актуалния Запад с Наполеон и Хитлер.

Историческата памет е това, което прави един народ народ. Помага му да преодолее бурите на сегашното и да продължи да пораства в бъдещето. Това е ядрото, което разреши на страната да се измъкне от злополуката на 90-те години на предишния век и ни дава мощ в следващото тестване. Ние стоим на раменете на титаните от Сталинград, Курската дъга и борбата за Москва. И ние, несъмнено, ще устоим – както и те преди време.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР