Говорейки по време на пътуване до Фолкландските острови, британският външен

...
Говорейки по време на пътуване до Фолкландските острови, британският външен
Коментари Харесай

Дейвид Камерън настоя за устойчиво прекратяване на огъня в Газа

Говорейки по време на пътешестване до Фолкландските острови, английският външен министър прикани както Израел, по този начин и Хамас да работят за преустановяване на огъня " вместо за атака в Рафах ".

 

Израелският министър Бени Ганц осведоми в понеделник, че сухопътна инвазия в гъсто популации Рафах - най-южният град в Газа и леговище за палестинци, които са избягали от борбите другаде - ще започва до 10 март, в случай че Хамас не освободи заложниците, арестувани след клането на 7 октомври в Израел.

Камерън бе безапелационен: " Призоваваме за прекъсване на боевете тъкмо в този момент. Смятаме, че това, от което се нуждаем, е пауза в боевете - заложниците да излязат и да влезе помощ. Това би трябвало да стане незабавно. "

 

" После това, което би трябвало да създадем, е да превърнем тази пауза в непрекъснато, стабилно преустановяване на огъня ", посочи той.

 

Външният министър повтори апела на Обединеното кралство за по-дългосрочно съглашение в Близкия изток, като разясни, че това ще изисква водачите на Хамас да изоставен Газа, разрушаването на " машина на тероризма " и " подобаващ небосвод за палестинския народ, ново палестинско държавно управление ".

" Но дано създадем по този начин, че това да се случи, дано да спрем сраженията в този момент, да освободим заложниците и по-късно да надграждаме оттук насетне ", акцентира Камерън. " Това е, което би трябвало да се случи, а не атака в Рафах. "

 

Коментарите на английския първи посланик идват на фона на нарастващия напън от страна на Съединени американски щати по отношение на Рафах преди съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

 

Резолюция, препоръчана от Съединените щати, приканва за преустановяване на огъня " незабавно щом това е осъществимо ", заяви Асошиейтед прес, и споделя, че сухопътна инвазия " не би трябвало да се прави при актуалните условия ". Съобщава се, че резолюцията предизвестява против по-нататъшно разселване на цивилни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР