Говорейки на годишните срещи на МВФ и Световната банка в

...
Говорейки на годишните срещи на МВФ и Световната банка в
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас е „нов затъмняващ облак хоризонт“ на световната икономика, предупреждава МВФ

Говорейки на годишните срещи на МВФ и Световната банка в Маракеш, тя удостовери, че „ следи от близко по какъв начин се развива обстановката “ – изключително що се отнася до цените на петрола.

Бомбардиране на зазоряване в град Газа

И макар че към този момент има някои придвижвания на пазара, госпожа Георгиева акцентира, че е прекомерно рано да се предвижда цялостната икономическа въздействието на спора.

„ Много ясно, че това е нов облак на не най-безопасния небосвод за международната стопанска система, нов облак, който затъмнява този небосвод “, сподели тя на конференция.

< p> Много финансови водачи показаха угриженост по отношение на неочакваното експлоадиране на принуждение в дългогодишния спор, който към този момент лиши повече от 2500 живота.

Къде са главните граници към линията Газа и могат ли палестинците да я изоставен?

Г-жа Георгиева сподели: „ Сърцераздирателно е да видиш по какъв начин почтени цивилни умират. Кой заплаща цената? Невинните са тези, които заплащат цената. “

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер, който също е в Мароко, сподели пред кореспонденти, че всяко районно разширение на спора би довело до „ проблематични стопански последствия “ за цените на силата и международния напредък.

Дори преди Хамас да предприеме невижданата си офанзива предишния уикенд, МВФ предупреждаваше световно растежът ще остане слаб за тази и идната година.

Той предвижда напредък от 3% през 2023 година и 2,9% през 2024 година - много под историческата междинна стойност от 3,8%, следена сред 2000 година и 2019 година

В изказване от четвъртък организацията сподели: „ МВФ надълбоко скърби за трагичната загуба на живот на толкоз доста цивилни в Израел и Газа.

„ За тези, които са изгубили близки, на сътрудниците и сътрудниците в района и тези, които се тревожат за фамилията и приятелите, вие сте в нашите мисли. Надяваме се, че мирът и стабилността ще надделеят. "

Прочетете повече:
Защо Хамас е в спор с Израел?
Анализ: Какви са вариантите на Израел?
Авиокомпаниите стопират Тел Авив полети

Какво е Хамас? За 60 секунди

На друго място в своята конференция госпожа Георгиева предизвести, че лихвените проценти ще би трябвало да останат по-високи за по-дълго време, защото инфлацията остава висока в доста страни.

МВФ неотдавна разгласява нов отчет, който допуска, че Обединеното кралство ще има най-бавния ритъм на стопански напредък в G7: 0,6% спрямо 1,2% в Европейски Съюз и 1,5% в Съединени американски щати.

мрачната прогноза би трябвало да бъде взети с щипка сол.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР