Говорейки на годишната среща на руския съвет по правата на

...
Говорейки на годишната среща на руския съвет по правата на
Коментари Харесай

Путин пак размаха ядрената карта, но Москва не била ядосана frognews.bg

Говорейки на годишната среща на съветския съвет по правата на индивида, той сподели също, че войната в Украйна може да бъде " дълъг развой “. Западни специалисти считат, че Кремъл е имал проекти за блицкриг и бърза победа. 

Путин обаче сподели, че резултатите от войната към този момент са били " обилни " - да вземем за пример, новите територии, които Русия разгласи за свои след противозаконните референдуми в четирите украински района. Той се похвали, че анексиите са създали Азовско море - което граничи с югоизточна Украйна и югозападна Русия - " вътрешно море " на Русия и още веднъж цитира стремежите на съветския цар Петър Велики. 

Въпреки че претендира за районите Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк като нова територия на Русия - Москва не управлява изцяло нито една от тези области.

Миналия месец съветските сили бяха принудени да се отдръпват от Херсон - единствената районна столица, която бяха завладяли след нахлуването през февруари.

Способността на Русия да употребява нуклеарни оръжия беше подложена на засилено наблюдаване, откакто нахлу в Украйна през февруари.

" Не сме полудели, ние сме наясно какво съставляват нуклеарните оръжия. Няма да тичаме по света, размахвайки това оръжие като бръснач “, съобщи изрично Путин. 

Въпреки това президентът на Русия неведнъж напомня, че страната му разполага с такова и развява арсенала при комфортна опция. Висши политици и близки до Кремъл лица даже са призовавали Москва да прибегне до потреблението на такива. 

Путин също се похвали, че Русия има най-модерните и напреднали нуклеарни оръжия в света и опълчи нуклеарната си тактика на Съединени американски щати, които са разположили нуклеарните си оръжия на други територии. 

" Ние нямаме нуклеарни оръжия, в това число тактически, на територията на други страни, само че американците имат – в Турция и в редица други европейски страни ", уточни Путин.

Неуспехите на фронтовата линия доведоха до това Русия да се насочи към енергийната мрежа на Украйна, като нанесе масирани въздушни удари в цялата страна. Въздушните удари предизвикаха огромни вреди на енергийната инфраструктура на Украйна, оставяйки милиони без отопление и електричество за часове или даже дни, до момента в който температурите паднаха под нулата.

Всяка евентуална рецензия против съветската инвазия в Украйна срещна отпор по време на Съвета по правата на индивида. В навечерието на срещата в сряда 10 членове на съвета, които показаха подозрения по отношение на войната, бяха отстранени. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР