Говоренето на котката е важен аспект от грижата за мъркащите

...
Говоренето на котката е важен аспект от грижата за мъркащите
Коментари Харесай

Защо е важно да говорим на котката си?

Говоренето на котката е значим аспект от грижата за мъркащите домашни любимци. Въпреки че доста хора считат, че котките не схващат човешкия диалект, връзката с тях е от значително значение за тяхното благоденствие и здраве. Ако постоянно се обръщате към мъркащите приятели, това безспорно ще усъвършенства държанието на котката.

Ето някои от аргументите, заради които е значимо да приказваме на котката си:

Говоренето ще заздрави връзката с котката ви

Говоренето на котката оказва помощ да се сътвори по-силна връзка сред вас и нея. Вашата котка може да не схваща думите, които казвате, само че тя може да усеща интонацията и страстите зад тях. Така че, до момента в който говорите с нея, тя може да усети вашата обич, уют и поддръжка.

Стимулирате интелекта на котката с думи

Когато говорите на котката си, стимулирате нейния разсъдък. Това включва освен звуците, които вършиме, само че и другите ударения и изрази на лицето ви. Така котката може да разбере настроението ви и да се приспособява съгласно него. Може и да свърже думи с несъмнено държание.

Котката ви обича вашето внимание

Говоренето на котката си може да помогне да разберете по-добре потребностите и желанията й. Например, в случай че котката ви обича вашето вниманието, когато говорите с нея, това може да бъде знак, че желае да играе или да бъде галена.

 Да приказваме на котките си

Успокояване на напрежението

Говоренето на котката може да бъде успокояващо както за вас, по този начин и за нея. Звукът на човешкия глас може да провокира чувство на сигурност и уют за котката, изключително в случай че е изправена пред нови среди или обстановки. Разговорите оказват помощ в битката със напрежението при котките.

Процес на приобщаване

Когато говорите на котката си, включвате я в своя живот и вършиме част от фамилията си. Това усъвършенства нейното възприятие за принадлежност и благоденствие.

Здравословни изгоди от говоренето на котката

Проучванията демонстрират, че говоренето на котката си може да има позитивен резултат върху равнищата на стрес както за вас, по този начин и за нея. Намаляването на напрежението може да усъвършенства здравето и благосъстоянието както на човек, по този начин и на котка.

В умозаключение говоренето на котката ви е значимо освен за определяне на връзка с нея, само че и за възстановяване на нейното благоденствие и котешко здраве. Така че не се колебайте да си разменяте думи и страсти с вашия бухнал другар - това е ключът към благополучен и изпълнен с реципрочност взаимен живот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР