Готви се нова среща на директора на руската служба за

...
Готви се нова среща на директора на руската служба за
Коментари Харесай

Готвят нова среща между шефовете на американското и руско разузнаване

Готви се нова среща на шефа на съветската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин и шефът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс.

Запитан дали може да има друга такава среща, самият Наришкин отвърна: " Това е допустимо ". Той посочи, че времето за възможна нова среща може да бъде несъмнено " по съглашение " сред двете страни, написа. Според Наришкин предходната му среща с Бърнс в Анкара е била " значима " и страните са " съумели да си кажат доста, да изяснят позициите си ".

Датата на нова евентуална среща сред шефа на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин и шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс към момента не е известна, само че сходна връзка би била потребна, съобщи на собствен ред представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Според него има „ полза “ в разговора сред Наришкин и Бърнс. 
Наришкин и Бърнс се срещнаха на 14 ноември в Анкара. Според турския канал NTV срещата се е състояла в централата на турското национално разузнаване.

Темата на срещата са били евентуалните последствия от вероятно потребление на нуклеарно оръжие от Русия, съобщи по това време Ройтерс, базирайки се на източници. Джон Кърби, координатор на Съвета за национална сигурност на Белия дом за стратегически връзки, сподели, че главната тематика на диалозите е била " стратегическата непоклатимост ". Самият Наришкин по-късно удостовери, че е обсъждал нуклеарната сигурност с Бърнс.

Временният шарже д`афер на Съединени американски щати в Москва Елизабет Руд сподели тогава, че уреждането на спора в Украйна не е било обсъждано.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР