Готово! Дим се изви откъм стодневната власт, като да е

...
Готово! Дим се изви откъм стодневната власт, като да е
Коментари Харесай

Седмицата: Изпушване! А Кирил Петков ще се напуши ли на Цветница?

Готово! Дим се изви откъм стодневната власт, като да е многостолетен конклав, предназначен да избира папа. Цялата им Мара втаса на продължаващите по този начин и незапочващата им смяна, та и Наско Читалището, към този момент като Наско Културата, взе че се напуши в министерството си. Пусна пушек, че получило момчето – пардон, министърът на културата Атанас Атанасов (ПростоНаско), честитки за 32-ия си рожден ден. Домиляло му, и на фона на залязващото слънце си направило видеоселфи, яхнал министерския си кабинет.

Толкоз беше „ Промяната “ – от изгрев до залез. Само дето го игра доста дълго време тоя полуден, от декември та чааак до в този момент. Сега обаче то нищо не остана от играта на четворна власт, пристигнала точно на власт, но заради липса на друга. Остана единствено да забележим – напълно скоро, ще се напуши ли и министър председателят Кирил Петков? Баш на Цветница, когато и ПростоКиро има рожден ден – навършва 42 години. Прогнозата към този момент е, че тъкмо тогава, на 17 април, ще е облачно дъждовно, няма да има очевидно слънце, което сантиментално очевидно да залезе. Но пък може министър председателят да си го показа и да упорства, че и другите я виждат „ слънчевата смяна “. Да, най-малко това го може. Колко ги топли облачното слънцето „ другите “ е различен въпрос.

Още какъв брой време – политическо и властово време, обаче ще може държавното управление на Кирил Петков да се прави на слънце, на което облаците му пречат? Е, „ времето “ ще покаже, само че и прогнозата, и действителността са за все по-сгъстяваща се облачност. Като с нож да я режеш. Примерно като „ клането “ за шеф на Българска народна банка, в което Киро си отряза претендента, само че пък се закани да пореже и този на Слави Трифонов, като „ болшинството на Политическа партия “ в „ болшинството на Народно събрание “ не гласоподава за него.

Това се случи в неделя, когато вместо да в профил министъра на културата Наско след петъчната му „ еуфория онлайн “, в профил кандидатурата на Андрей Гюров за началник на Българска народна банка. Щото не можело да се разреши „ да взе участие в избора за тази позиция, която да бъде решена от ГЕРБ или Движение за права и свободи “. И по този начин актуалният гуверньор на Българска народна банка, дето беше толкоз незабавно да му възобновят мандата с друго лице, щял „ да остане на поста си до обединяване на обединението към общ претендент “. Е тъкмо това – обединяване на обединението, все не му се получава на мандатоносителя й Петков. Баш за това потвърждаващ „ пушек от комина “ мъчно изпушва, даже и да се напушат всички съдружни сътрудници по образеца на Наско. И колкото и да не престават да считат от четвъртитата власт, че са съвсем кардинали в Сикстинската шапка, призвани да избират папа. Докато в действителност просто бързат да папат и политически, и партийно, а за какво не и в директен смисъл, до момента в който към момента са на власт.

И освен БНБ-то й се заоблачи на „ Промяната “, от ден на ден замирисва на пушек – но на подобен дим от изгоряло заради прегряване на бушоните. Направо си дават на късо към този момент повече от 100 дни – за сведение на ПростоКиро, просто не работи обединението му. Пълна димна завеса в дейностите и посланията, пожар след пожар в решенията срещу интереса на личните им жители, някои от тях и „ лични “ гласоподаватели.

Така де, няма пушек без огън, даже и когато става дума да си палне „ нещо “ някой 32-годишен „ младеж “, а след това да се скрие при баба си. Голямата игра на „ дай ми, бабо, огънче “ си е в цялата „ тийнгрупичка “, дето се именува държавно управление. И дето гащите му взеха да димят, заради подпалване откъм гърба, още в първите няколко месеца, откакто се подредиха на властта начело. Огън го гори и нежното доверие, което сякаш завоюваха на сякаш постоянни избори. Пропада туй доверие и съгласно проучванията през март, и съгласно такива през април. Обърна се трендът като обърнатото видео – селфи, на културния министър. За има-няма четири месеца на власт на четворната коалиция под управлението на „ първата мощ “ Политическа партия. И ей го в действителност какво съдържа пушекът от огромното изпушване, напушване на новата власт. Увеличение на песимистичните настройки, недостиг на сигурност, все по-гъсти упования за стопански земетресения, неразбираемо бъдеще.

Така че, има право и идващият рожденик след няколко дни – персонално министър председателят Кирил Петков, да се напуши. Че то така и така я е изп(б)ушил към този момент тая власт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР