Готови сме с мотивите за вота на недоверие, но преди

...
Готови сме с мотивите за вота на недоверие, но преди
Коментари Харесай

Левицата обсъжда мотивите за вота извън парламента

Готови сме с претекстовете за вота на съмнение, само че преди да го внесем в Народното събрание, ще обсъдим тематиката отвън Народно събрание. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на ИБ на партията. Идеята на социалистите е да срещнат другите пациентски и лекарски организации със своите оферти за промяна в здравната система.
Този път подхождаме по друг метод. Не желаеме да внесем вота в Народно събрание и да се стартира едно изчисление на гласове и срещи с парламентарни групи, акцентира Нинова. Затова левицата първо ще направи извънпарламентарни съвещания, ще изслуша отзиви и оферти. Най-вероятно идния понеделник претекстовете ще бъдат входирани в Народното събрание.
Тази седмица представители на левицата ще имат срещи с пациентски организации, Българския лекарски съюз, Националното съдружие на общинските лечебни заведения и представители на общопрактикуващите лекари в България. Целта ни е да обсъдим нашите различни оферти, множеството от които са записани и във "Визия за България ". Ще чуем отзиви, ще изслушаме всички, ще обсъдим в детайли претекстовете в трите им елементи - настоящо положение на опазването на здравето, оферти на ГЕРБ, оферти на Българска социалистическа партия за опция. И едвам по-късно ще внесем вота на съмнение в Народното събрание. Това най-вероятно ще бъде в понеделник, изясни Корнелия Нинова.
Припомняме, че на последното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия бе взето решение за внасяне на избор на съмнение на тематика "Здравеопазване ". Социалистите нападат предложенията на ръководещите за нов здравен модел и настояват, че измененията действително няма да подобрят нито положението на лечебните заведения, нито равнището на здравни грижи. Голям % от българите също не утвърждават готвените от ГЕРБ промени, сподели неотдавна социологическо изследване. В същото време концепциите на Българска социалистическа партия за повече държавен надзор над лечебните заведения и за това лечебните заведения да не са търговски сдружения срещат съществено публично утвърждение.
Вотът на съмнение, който левицата ще внесе, е изцяло необорим, даже просрочен. Здравната система е пред срутване. За нас огромните проблеми са по какъв начин се остойностяват клиничните пътеки, както и това, че лечебните заведения се трансфораха в търговски сдружения. Това разяснява по-рано през вчерашния ден в телевизионно изявление зам.-председателят на ПГ "БСП за България " Антон Кутев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР