Готови сме да влезем в преговори Премиерът Николай Денков е

...
Готови сме да влезем в преговори Премиерът Николай Денков е
Коментари Харесай

С Габриел сме във вулкан и се чудим дали да скочим в него, каза Денков

Готови сме да влезем в договаряния
Премиерът Николай Денков е разговарял с външния министър Мария Габриел през вчерашния ден и двамата са подготвени за договаряния по отношение на състава на Министерския съвет след ротацията. Следващия понеделник Мария Габриел ще е подготвена с оценката на изпълненото от кабинета до момента.

По думите му в оферти от ПП-ДБ меморандум се слагат кардинални въпроси: " Предлагат се ясни механизми, по които да се подберат хора с качества и в същото време да е ясно кой носи политическата отговорност. Това не е търговия, а за обществени и транспарантни процеси ".

Управленската стратегия е до края на 2024 година, и е естествено тя да бъде актуализирана, а министрите да бъдат подбрани по този начин, че да могат да я изпълнят, разяснява още Денков. Според него зависело от Движение за права и свободи и ГЕРБ дали ще отидем на избори

" При съставянето на държавното управление говорихме за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това, че по някаква причина господин Борисов непрекъснато принуждава Движение за права и свободи към съответните решения - той по този начин си е решил "

Следващият стадий от управническата стратегия включва запълване на съставите на Антикорупционната комисия, Висшия правосъден съвет, Висшия прокурорски съвет и основните регулатори с изтекли мандати.

Денков посочи, че в случай че би трябвало да квалифицира връзките си с Мария Габриел„ Ако би трябвало да квалифицирам целият интервал е като във вулкан, в който се чудим дали да скочим в него “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР