Готови сме да съставим кабинет, който да може да изпълни

...
Готови сме да съставим кабинет, който да може да изпълни
Коментари Харесай

Сачева: За министри трябва да бъдат посочени личности, които не създават конфронтация

Готови сме да съставим кабинет, който да може да извърши дилемите, които чакат от нас хората. Слушаме болшинството от българските жители, които желаят някаква форма на взаимно ръководство. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя акцентира, че ГЕРБ не търсят със съставянето на държавно управление кариерно развиване, а метод за се спре политическото опълчване. Според нея за министри би трябвало да бъдат посочени персони, които не са спорни и не могат да основат една или друга борба в обществото.

„ Играта с първия и втория мандат интересува единствено „ Продължаваме промяната “, даже мисля, че сътрудниците от „ Демократична България “ не се интересуват толкоз доста. Това, което се случва сега е, че Политическа партия не могат да осъзнаят смяната е, че имат единствено 39 депутата и са изгубили 14. Те не получиха по-голям избор на хората. Болшинството не харесват това, което оферират. С 39 депутати те не могат да диктуват дневния ред на обществото “, акцентира Сачева пред Българска национална телевизия.

Тя съобщи, че партиите би трябвало да осъзнаят, че се намираме в комплицирана обстановка, хората няма да одобряват добре нови избори и ще санкционират всички, които ги заведат на тях. Трябва да се прояви политическа мъдрост, да се почитаме взаимно, както ГЕРБ почита гласоподавателите на ПП-ДБ, добави Сачева.

Тя изрично отхвърли клеветите, че някое непознато посолство да взе участие в договарянията за сформиране на държавно управление. „ Нито едно посолство не се намесва по никакъв метод за неща, които касаят бъдещето на България “, акцентира Деница Сачева.

Според нея, до момента в който ГЕРБ не изчерпят изцяло първия вид за коалиция сред първите две политически сили, да имат общо държавно управление и стратегия, те няма да преминат към другите разновидности.

„ Трябва да търсим способи за доближаване на нашите гледни точки. Това минава и през това да не се излъчват спорни персони. Не търсим път за кариерно развиване, на който и да е. Ние нямаме съществени разлики по тематики, по-скоро имаме разлики по какъв начин да бъде реализирана една или друга цел. Нямаме фундаментални разлики, които да са непреодолими. Не би трябвало да гледаме на политиката като игра. Това е животът на хората. Трябва да има сериозен спор, а не замеряне с несериозни тези “, безапелационна е тя.

Темата за бюджета минава през държавното управление. „ Който желае да има бюджет, би трябвало да взе участие в държавното управление. Трябва да има ясно болшинство с ясна политика, какво ще се прави през идващите няколко години “, сподели тя и добави, че това ще улесни и МФ при правенето на бюджетната политика.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР