“Готов съм да свикам КСНС.И вчера обобщените резултати от доклада

...
“Готов съм да свикам КСНС.И вчера обобщените резултати от доклада
Коментари Харесай

Румен Радев: Готов съм да свикам КСНС

“Готов съм да свикам КСНС.И през вчерашния ден систематизираните резултати от отчета на Националния контратерористичен център, обаявени от министър-председателя, демонстрираха, че все още няма директна опасност за националната сигурност. ” Това каза  президентът Румен Радев във връзка войната сред “Хамас ” и Израел.

“Очаквам службите за сигурност да продължат да работят умерено и отговорно ”

“Ако има смяна в ситуацията, съм подготвен да свикам Консултативен съвет за национална сигурност ”, добави той.

Държавният глава разяснява и плануваните от депутатите промени в Конституцията. Народното събрание няма нито легитимност като социална поддръжка, нито задоволително гражданско посланичество като % на гласувалите на последните избори.

“Партиите, които напират да пренашишат публичния контракт, нямат и моралната легитимност да го вършат. Те събират парламентарна поддръжка с цената на изменничество на личните си гласоподаватели. На всички е ясно, че тези напъни за смяна на публичния контракт се вършат най-много, с цел да се оправдае безпринципната коалиция ”, разяснява Румен Радев.

Както Safenews писа, “вероятно войната ще е дълга и тежка. ” Това сподели в ефира на bTV, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя прикани президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност.

КСНС не е свикван от година и половина

Нинова разяснява тематиката под знака на протичащото се в Израел след офанзивата на „ Хамас “.

„ Той е главнокомандващ на българската войска. Имаме един министър на защитата, който е безусловно несъответстващ и нездравословен за българската политика. Президентът проспа войната в Украйна, в този момент не подхваща никакви ограничения. На този съвет се събираме всички водачи на парламентарно показани партии, службите, Министерски съвет. Това е мястото, където България може да създаде единна позиция “, сподели Нинова.

„ Да го свика, в случай че си почитаме институциите, разделянето на управляващите и правовата страна, това е написано в Конституцията. В такива случаи се привиква КСНС и чакам президентът да съблюдава това условие, написа в закона, че би трябвало да го прави на всеки три месеца. Не го е правил година и половина “, разяснява тя.

“Има капацитет за сериозна ескалация.Трябва да следим от близко протичащото се. ” Това разяснява министър председателят Николай Денков във връзка ситуацията в Близкия изток.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР