Готов съм да се уча и да приемам идеи от

...
Готов съм да се уча и да приемам идеи от
Коментари Харесай

839 млн. лв. инвестиции във ВиК мрежата според програмата на Хекимян за София

„ Готов съм да се изучавам и да одобрявам хрумвания от сектора. Работим със сериозен екип, а стандартите за качество са нещо, което залагаме като наш главен приоритет при осъществяването на плановете. Контролът, който желаят жителите от нас, ще е главният ни фокус. Важно е строителството и работата за София да не стопират. Изграждането на75 км нова ВиК мрежа е това, което можем да създадем. То е инвестиция в кварталите, разяснява в изявите си по тематиката „ Градоустройство “, в частта за ВиК строителството, претендентът за кмет на София Антон Хекимян.

Важно е да се означи, че инвестицията в столичните квартали, съгласно управническата стратегия на Хекимян, включва и проект за цялостното възобновяване на улиците по местата, на които ще се построява нова канализация.

Тези нови 75 км мрежа обгръщат водоснабдителната и канализационна инфраструктура в кварталите Овча купел, Горна баня, Илиянци, Бенковски, Орландовци, Димитър Миленков, Абдовица, Левски В; вилните зони „ Американски лицей “ и „ Горна баня “; местностите „ Киноцентър “, „ Врана-Герман “, „ Къмпинг Врана ", „ НПЗ Искър - Север “, „ НПЗ Искър - Юг “; селата Лозен и Герман; както и отвеждащ канал през квартал Кръстова вада - Запад. Проектът е на стойност 200 млн. лева и ще бъде препоръчан за финансиране по новата оперативна стратегия „ Околна среда “.

В управническата си тактика за идващия четиригодишен мандат в София, от ГЕРБ припомнят, че се довършва и нова стокилометрова ВиК мрежа в Кръстова вада-Изток, Симеоново, Драгалевци, Суходол, Обеля, Бенковски, в Нови Искър, Банкя и село Иваняне.

Антон Хекимян поема ангажимент, че реализацията на плановете за създаване на канализация ще е измежду водещите му цели за развиването на София. Той дава и образец с съответната обстановка във връзка с квартал Бенковски по тази сериозна тематика:

„ Стопирането на европейските стратегии в последните две години забави подготвени планове в северните територии. Изграждането на канализация в квартал Бенковски има цялостна планова подготвеност и жителите му чакат бързи ограничения, с цел да се спрат наводненията, провокирани от неналичието на канализация за дъждовната вода “.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС споделя още, че преди година четири ВиК софийски плана: за Панчарево – Кокаляне, Кремиковци – Сеславци, Волуяк и Ботунец, на обща стойност 250 млн. лева, са били изключени от Плана за възобновяване, като на тяхно място била зародила концепцията за построяването на завода за акумулатори. „ Този имагинерен цех беше изваден от Плана като неизпълним. Софиянци заслужават отговор за какво планове бяха зачеркнати, без да има никаква подготвеност за други “, задава въпроси някогашният публицист.

По тематиката с ВиК инфраструктурата в столичния град политическото посланичество на Антон Хекимян декларира, че е осигурило 639 млн. лева за вложения в построяването на водопроводи, канализация, уреди и фотоволтаични съоръжения от концесионера на ВиК активите –„ Софийска вода “.

ГЕРБ осведомят и за завършването на модернизацията на станцията за филтриране на отпадни води „ Кубратово “. Работата по този план включва построяването на в допълнение оборудване, подобряващо екологията с понижаване на фосфора и азота в утайките, и в същото време превръщащо станцията в напълно самостоятелна енергийно.

Постигането на такава 100% енергийна самостоятелност на ВиК системата на Столична община е осъществима цел.

„ Големите инфраструктурни планове на София би трябвало да продължат, а ние сме единствените, които могат да подсигуряват това “, безапелационен е в предизборните си изяви Антон Хекимян. „ Така се основават условия за нови вложения и по-добра среда на живот “, изяснява претендентът за поста на столичен кмет от обединението ГЕРБ-СДС.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР