Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с

...
Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с
Коментари Харесай

Борисов даде назад за мораториума върху лекарствата, не обръщал внимание на Нинова

”Готов съм да преразгледам, в случай че би трябвало и след срещата с Радев, и мораториума с медикаментите. Майка ми, господ да я елементарни, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме, с цел да й купуваме молекула за битка с рака ”. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Брюксел. Министър-председателят разяснява мораториума върху нови медикаменти, непокътнат през вчерашния ден от Народното събрание след отхвърлянето на ветото на президента върху бюджета на НЗОК. По-рано президентът загатна, че идната стъпка е Конституционния съд, а опозицията към този момент разгласи, че ще го сезира.

" 1/3 от страните в Европейски Съюз, в случай че имат обещано лекарство, би трябвало да го купим и ние. Ще го вкараме отново в Народното събрание и ще го решим ", сподели Борисов. И добави, че не обръща внимание на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Въобще не й обръщам внимание на Нинова. Имаше избори със служебно държавно управление от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да вършим избори ли? И то тъкмо по време на председателството ни, когато поставяме толкоз старания. Ясно е, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаят неуспех на председателството. Надявам се Доган да приказва с хората от партията си. Те желаят страната ни да се провали в този момент. Ние сами се дърпаме да сме си в казана с катрана. Само вижте по какъв начин са подбрали датата на вота на съмнение. Това ли е градивната съпротива? Те умират да се сринем и в руините те да се пробват още веднъж да крадат. Ще се съпротивляваме този път доста ", сподели Борисов.

Той сподели, че е инициирал среща на върха по време на нашето председателство, в която да взе участие и Турция. " Аз знам какво приказват Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са безапелационни, че би трябвало да запазим моста с Турция, тъй като другояче всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция. В речта си Юнкер ни даде за образец за финансовото ни положение. Шефът на ЕЦБ сподели, че сме постигнали впечатляващ триумф, това беше точната дума ", съобщи Борисов.

Борисов посочи, че тематиката за " Брекзит " е доста комплицирана и той се надява един ден Англия да се върне в Европейски Съюз " след всичките страдания, които ще преживеем и те, и ние ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР