Готов съм да понеса политическата отговорност за въведените противоепидемични мерки.

...
Готов съм да понеса политическата отговорност за въведените противоепидемични мерки.
Коментари Харесай

Стефан Янев: Готов съм да понеса политическата отговорност за COVID мерките

Готов съм да понеса политическата отговорност за въведените противоепидемични ограничения. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев на брифинг в Министерския съвет. От през днешния ден влезе в действие условието за зелен документ при редица действия на закрито.

„ Въведените от здравното министерство противоепидемични ограничения не са самоцел, нито са под диктовката на външни фактори, още по-малко са плод на наше предпочитание да ограничаваме правата на българките жители “, добави министър председателят.



Той беше безапелационен, че другата алтернатива е народен „ локдаун “. Отчете като неточност обстоятелството, че държавното управление е чакало до последния миг, с цел да затегне ограниченията, макар че от дълго време е имало квалифициран проект за реакция при растеж на случаите.

Призна, че обществото не е имало време да се приготви за новите Коронавирус ограничавания.

„ Направихме неточност, да се бърка е нещо неизбежно, нещо човешко и ние се опитваме да поправяме дейностите си – постоянно когато е належащо. Но в същото време направихме и доста позитивни стъпки, чийто резултат не е доста забележим сега. Сигурен съм, че ще бъде усетен в вероятност “, разяснява Янев.

По думите му кабинетът е направил нужното, с цел да отсрочи въвеждането на по-строги ограничения оптимално. Той акцентира, че въвеждането на зеления документ е краткотрайна мярка и след възстановяване на обстановката документът няма да бъде нужен. Очаква това да се случи до няколко седмици.

Той призна, че Коронавирус обстановката у нас е тежка, а здравната система е на границата на своя потенциал. Янев прикани за самообладание и схващане, с цел да се преодолее актуалната обстановка.

„ Свидетели сме на процеси, които подкопават политическата ни система. В предизборна конюнктура, вместо да бъдат предлагани нови дейни политики, ние следим обстановка, при която избрани фактори се стремят да подкопаят политическата система, разчитайки да си обезпечат преимущество в предизборната обстановка. Това заплашва естественото действие на демократичната ни система “, разяснява министър-председателят.

Той прикани политическите партии за съответно и градивно държание към проблемите за здравето на нацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР