Готов е вторият етап от изграждането на парка във Възраждане“,

...
Готов е вторият етап от изграждането на парка във Възраждане“,
Коментари Харесай

Готов е новият парк във „Възраждане“

Готов е вторият стадий от построяването на парка във „ Възраждане “, който е ситуиран източно от охранителния канал. Преди реализирането на обекта парцелът - към 30 дка, беше негоден, защото зелените площи бяха неподдържани и занемарени. С реализирането на плана мястото е превърнато в привлекателна зона за спорт и отдих. Изградени са алеи, кътове за отдих, зони за пешеходци и за велосипедисти.

Направени са игрови площадки за дребни и по-големи деца и места са свободни игри. Съоръженията в тях са сертифицирани и дават отговор на условията за сигурност, сложена е специфична противоударна настилка. В парка са построени беседки, пейки, осветяване. Засадени са над 200 броя дървета и над 10 500 бр. декоративни шубраци, а затревените площи са към 18 000 кв.м., оповестяват от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ към Община Варна.

Изграждането на втория стадий от парка стартира през октомври 2017 година Година по-рано в региона бе открит нов състезателен комплекс, който включва футболно и многофункционално игрище, както и площадка с фитнес навън. Комплексът е част от самодейността на Община Варна за развиване на регионите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР