Готов е вече временният път между железопътните прелези Рогош-Трилистник и

...
Готов е вече временният път между железопътните прелези Рогош-Трилистник и
Коментари Харесай

Готов е вече временният път между железопътните прелези Рогош-Трилистник и Скутаре

Готов е към този момент краткотрайният път сред железопътните прелези Рогош-Трилистник и Скутаре, който ще облекчи трафика на родителите на възпитаници от село Трилистник. Това заяви кметът на Община „ Марица “ Димитър Иванов след ревизия на оборудването, дружно с кметовете на селата Скутаре и Трилистник Стоян Добрев и Мирчо Петров.
Прочетете още
Преди дни жителите на с. Трилистник показаха неодобрение, че поради рехабилитацията на железопътната линия Пловдив – Бургас по оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “, се постанова да изминават 20 км по Автомагистрала „ Тракия “, с цел да водят децата си до учебното заведение в с. Рогош и да ги вземат.

Кметът на Община „ Марица “ разиска проблема с регионалния шеф  д-р инж. Илия Зюмбилев, с който взеха взаимно решение да бъде издигнат краткотраен път.

„ Децата постоянно са преди всичко за мен, по тази причина след незабавен диалог с регионалния шеф господин Зюмбилев, поехме ангажимент пред жителите на с. Трилистник до 15 септември трасето да е готово. Строителството е напълно на Община „ Марица “, акцентира Иванов.

Той добави, че оборудването към този момент е реалност, ден преди първия образователен ден. Близо 2-километровата права е построена от подложен камък, върху който има фрезован, валиран и профилиран асфалт. Камъкът е обезпечен от страната, с поддръжката на регионалния шеф.

„ Благодаря на регионалния шеф доктор инж. Илия Зюмбилев за съдействието. Община „ Марица “ има планова подготвеност пътят да бъде асфалтиран. Вярвам, че откакто завърши реконструкцията на железопътната линия до края на годината, държавното управление ще отпусне средства за довършването му “, уточни Димитър Иванов.

По време на инспекцията представител на фирмата-изпълнител даде обещание, че ще следи за положението на пътя и в случай че някои сектори се компрометират, те ще бъдат навреме ремонтирани.

Поставени бяха и обозначителни табели и знаци, съгласно които оборудването може да се употребява единствено от леки и лекотоварни коли.

„ Молбата ми към всички поданици и компании е по този път да минават единствено леки и лекотоварни коли, както и учебните рейсове. Ако тежкотоварни камиони нарушават възбраната и употребяват пътя, те ще бъдат глобени от органите на реда “, предизвести кметът на Община „ Марица “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР