Готов е Оздравителният план на СПТО – Столично предприятие за

...
Готов е Оздравителният план на СПТО – Столично предприятие за
Коментари Харесай

Терзиев: Готови са мерките за Завода за боклук, въпреки похарчените 114 млн. лв. – 2/3 от машините са за ремонт

Готов е Оздравителният проект на СПТО – Столично дружество за отнасяне на боклуци. Целта на проекта е да бъдат възобновени изцяло естествената работа на предприятието и да се създава артикул с качествени индикатори, по този начин както заводът за отнасяне на боклуци е планиран, написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев. 

Въпреки изхарчените от предходното ръководство близо 114 млн. лв. за последните три години, повече от 2/3 от машините и оборудванията са за главен ремонт, а предприятието не е могло да работи обикновено. Липсата на поддръжка, съчетана с неработещите системи за обезпрашаване, са довели до поетапно дефектиране на съществени уреди. А без тях няма по какъв начин да има работещ индустриален развой.

Още по време на акцията тематиката със събирането на отпадъците на София и тяхната преправка беше централна за нас. Защото предходните ръководещи настойчиво отказваха да нарушат комфорта си и бяха оставили нещата на самотек. Което сигурно щеше да докара до поредна рецесия с боклука.

За да избегнем тази рецесия още в първите дни назначихме одит в Оперативна програма „ Столично дружество за отнасяне на боклуци “ и в следствие предадохме отчета на вътрешния одит в прокуратурата.

Оздравителният проект ще се извършва в три стадия – незабавни, краткосрочни и дълготрайни ограничения.

Спешните са да намерим решения и да понижим времето за реакция, ограниченията за справяне с честите повреди, блокажи и други проблеми, които действително понижават ефикасното работно време на машините. Освен това стартира процесът за попълване на недостигащия личен състав в основните места на производството.

Но може би най-важното е, че към този момент е възобновена координацията сред екипите. А това, както всички знаем, е основна причина за доста по-добър и по-ефективен работен развой.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР