Гостуващата в Брюксел певица Лили Иванова обяви създаването на фондация

...
Гостуващата в Брюксел певица Лили Иванова обяви създаването на фондация
Коментари Харесай

Лили Иванова получи почетен знак на Брюксел, създава фондация

Гостуващата в Брюксел певица Лили Иванова разгласи основаването на фондация в Европейския парламент в стеснен кръг, научи " Хоризонт ". Също през днешния ден тя получи почетен знак на града за принос към културата на гала в кметството на белгийската столица, предава БНР.

" Имаме привилегията да приемем една същинска легенда на музиката и икона, чиито гений надвишава границите и въодушевява цели генерации ", съобщи в приветствието си заместник-кметът на Брюксел Жофри Куманс. Той се обърна към нея с думите:

" Намираме се в прелестна постройка, която е на възраст 600 години и е под закрилата на ЮНЕСКО. Днес ние признаваме и неговото нематериално завещание, ок което сте част и вие ".

" Изкуството на Лили Иванова е непреходно. То сплотява 4 генерации български жители, без значение къде се намират по света ", сподели евродепутатът от " Обнови Европа " Илхан Кючюк, който бе патрон на нейния концерт:

" Чрез своите песни тя докосна сърцата ни нощес на концерта, само че дружно с това и ни сплоти. Още един път желая да повторя: Там, където е България, е Лили Иванова, а там, където е Лили Иванова, е България ".

Самата Лили Иванова бе сбита:

" Искам единствено да благодаря от цялото си сърце за гостоприемството, за прелестната аудитория, прелестните страсти и неща, които изживях нощес на сцената. Благодаря ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР