Гостите впечатлени от красотата на Морската ни столица и гостоприемството

...
Гостите впечатлени от красотата на Морската ни столица и гостоприемството
Коментари Харесай

България разби Австралия в контрола преди Световната купа по хандбал във Варна

Гостите впечатлени от хубостта на Морската ни столица и гостоприемството ни

България разруши Австралия с 29:20 (14:8) в контрола преди започващата във вторник Световна купа по хандбал за мъже в Двореца на културата и спорта във Варна (25-30 април).

В течение на срещата разликата доближи и до 14 гола в наша изгода, а треньорът Илиян Василев тества разнообразни тактически схеми.

Иво Петков означи 5 гола за България, Петко Петков и Росен Колев прибавиха по 4, Михаел Иванов осъществя 3, а Владислав Йоргов, Джошкун Якубов и към момента невъзстановеният от травма в ръката Никола Генов вкараха по 2.

Към тима към този момент се причисли играещият в елитния френски „ Шатр “ капитан Светлин Димитров, който обаче не взе присъединяване в мача. В понеделник идва и състезаващият се във втородивизионния френски " Маси Есон " Кристиан Василев.

„ Момчетата трябваше малко да се успокоят, тъй като напрежението е огромно. Както видяхме първите 10-15 минути бяха много стресови. Още един път се появи, че момчетата желаят да дадат доста, само че би трябвало да са спокойни, както се случи по-късно и нещата завършиха още на полувремето. Хубаво е, че ползвахме разнообразни системи. Ако това беше формален мач щяхме да подходим по различен метод тактически, само че ние пробвахме всичко. Има още неща за оправяне. Но най-много желая да се освободят от този стрес и да почувстват удоволствието от играта. Това са млади момчета, нямат още огромен опит и всички желаят да се покажат и да се потвърдят. Доволен съм от мача, който им оказа помощ да схванат защо приказваме “, сподели след срещата старши треньорът Илиян Василев.

Наставникът на Австралия Тейп Рамадани пък изрече серия от похвали към организацията и хубостта на Варна и Черно море.

„ Тази заран се разсъниха от безоблачен лъч, който надничаше през прозореца ми. Дръпнах завесата и видях прелестното Черно море над което грееше слънцето. Това беше една най-невероятните гледки, които съм виждал от доста време. Много ми харесва гостоприемството, всички са другарски настроени. Хотелът е супер, храната е супер, към този момент направихме и доста другари и в действителност се любуваме да бъдем тук “, съобщи Рамадани.

България започва Световната купа в 19 часа във вторник (25 април) с мач против Азербайджан. Отново в 19 в сряда (26 април) срещаме Нигерия.

Откриващият мач на шампионата в Двореца на културата и спорта е Малта – Андора от 12.15 часа на 25 октомври.

Регламентът на Световната купа планува състезателите в тимовете да бъдат на възраст сред 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

Всички мачове от шампионата ще се излъчват на интернет страницата b1b.tv, а най-интересните срещи ще може да гледате по телевизия B1B.BOX.

България – Австралия 29:20

България: Николай Петров, Ивайло Костов и Стефан Димитров (вратари), Владислав Йоргов, Николай Генов, Маниел Димитров, Тодор Калчев, Георги Атанасов, Петко Петков, Йордан Попов, Божидар Симеонов, Деян Малчев, Михаел Иванов, Росен Колев, Джошкун Якубов, Преслав Станчев, Иво Петков, Георги Кръстев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР