Гост в предаването в бТВ, „Тази сутрин е Костадин Костадинов

...
Гост в предаването в бТВ, „Тази сутрин е Костадин Костадинов
Коментари Харесай

Костадин Костадинов за шпионажа: Американски агенти се правят, че ловят руски агенти. Просто е

Гост в предаването в бТВ, „ Тази заран " е Костадин Костадинов ръководител на политическа партия „ Възраждане "

- Какви са възможностите за това да влезете в идващия парламент?

- Това е вземат решение гласоподавателите. Аз считам, че ние ще влезем в идващия парламент.

- Вие на какво разчитате? На предходните избори въпреки всичко направихте един % като партия. Сега какъв брой ще имате съгласно вас?

- Не мога да кажа какъв брой % ще имаме. Със сигурност считам, че ще влезем в Народното събрание, тъй като го виждам с очите си, когато обикалям страната и се срещам с хора. И виждам по какъв начин първо, самият интерес към нас пораства, непрестанно ни търсят и ни питат те самите хора за среща. Вчера бях на улицата в Бургас, поради това че няма по какъв начин да има срещи на закрито. Имаше десетки, да не кажа стотици хора, които участваха.

- Освен на хората в Бургас, в този момент през телевизионния екран и на феновете на бТВ да кажете, кои са вашите съществени цели в границите на 30 секунди.

Демографската злополука, превъзмогването на този доста сериозен проблем, тъй като другояче този проблем ще унищожи българската страна и българската нация. Преодоляването на здравната рецесия и възобновяване на здравната система, тъй като сега България няма здравна система. И един от най-важните цели за нас, обвързван с възобновяване на образованието в България като първокачествен приоритет за страната. Защото ние сме имали учебно заведение преди да имаме страна. В момента страната умъртви българското учебно заведение, трансформира нашите деца една аморфна маса без национално съзнание.

- Все отново, в случай че имате късмет, тъй като говорихме за господин Марешки, да влезете в Народното събрание с обединяването на Веселин Марешки и Валери Симеонов бихте ли го създали?

- Не, в никакъв случай. Категорично.

- Защо?

- Защото нямаме нищо общо. Нищо не ни свързва. Всичко ни разделя и освен с тях, а и с всички останали.

- Патриотичният избор не ви ли свързва?

- Вижте, някакви обединения, някакви хора, водачи може да се назовават патриоти, само че не думите, а делата дефинират тези хора дали са такива или не са. Аз не виждам нищо патриотично свършено от тези обединения в предходния парламент.

- А с Вътрешна македонска революционна организация бихте ли играли още веднъж, тъй като сте били част от тази групировка до преди години?

- Категорично не. Именно, тъй като съм бил там 15 година в никакъв случай не бих имал каквото и да било повече общо с тази организация.

- 15 година сте били там?

- Да, от 1997 до 2012 година, тъй че мога да бъда безусловно безапелационен по този въпрос.

- Добре. Казахте вашите съществени цели. Да кажем по какъв начин се финансира вашата партия?

- От дотация, от членски импорт и дарения.

- Финансира ли се от вън, от други страни?

- Кои страни?

- Кажете, запитвам ви? Вие кажете от кои страни?

- Не, няма такова нещо. Разбира се за нас се приказват доста такива клюки. Но в полза на истината те се пускат от други, които получават такова финансиране. Ако погледнем и забележим действително дейностите на другите политически партии, можем незабавно да разберем на правилото кой употребява, кой получава изгода от техните дейности, можем да разберем от кое място идва непознатото финансиране.

- Аз не ви питах обаче от коя страна. Питах ви дали се финансирате от страна извън?

- Не.

- Най-малко да се чуе безапелационен отговор.

- Вижте, в случай че „ Възраждане " беше финансирана от вън, първото нещо, което е, щяхме да имаме доста необятен и доста сериозен медиен комфорт. А нямаше примерно да гостуваме в бТВ веднъж в годината. Примерно аз за последно съм бил във вашия ефир предходната година януари месец след огромните митинги, които организирахме против Министерство на регионалното развитие и водната рецесия.

- Вие сте в ефира на бТВ и сте гратис тук, тъй че...

- Аз това споделям, че съм веднъж в годината. За разлика от всички останали, които виждате, че минават освен във вашия ефир, само че и във всички останали национални медии. Така че считам, че...

- Сам го казахте първоначално обаче, представителността е това какво доверие са ви дали своят вот хората. Когато ви гласоподават по-голямо доверие, ще имате по-голяма представителност и във всички медии.

- Аз считам, че ролята на медиите като медиатор е да дават действителна оценка за всичко, което се случва в обществото, тъй като има събития, които са доста забавни и които не постоянно са свързани с партиите, които са в Народното събрание, даже в случай че щете с публични фигури. Понякога елементарните хора могат да дадат доста по-интересни неща за останалата част от обществото, в сравнение с тези, които пък, които демонстрират по малките екрани.

- Мисля, че този апел не би трябвало да е особено от ефира на бТВ, сигурен съм, тъй като отразяваме в това число и митингите, които провежда тъкмо пък вашата партия. Кажете ми в този момент коментарът ви за шпионския скандал от миналата седмица.

- Американски сътрудници се вършат, че ловят съветски сътрудници. Това е нашият коментар.

- Толкова елементарен?

- Да, страната ни е извънредно подвластна на Съединени американски щати и ние не сме суверенна страна. Управлявани сме безусловно на ръчно ръководство от американското посолство. Лошото е, когато българските марионетки в устрема си да се харесат на своите американски господари пренатягат пружините и те се скъсват. Мисля, че няма човек в нашата страна, който да има вяра и да мисли, че това, което беше показано по малките екрани от страна на прокуратурата е нещо, което дава отговор на истината. То е несериозно. 21 век 6 индивида ще шпионират модернизацията на българската войска.

Един мой другар се майтапеше по въпроса, че това е задача невъзможна, тъй като те в действителност шпионират модернизацията на нещо, което не съществува. Къде е нашата войска? Вече е съвсем невероятно да видиш български боец. Аз служих през 2002 година в казармата във Военновъздушни сили, тогава имаше поделения, имаше бойци, които можеше да бъдат видени. Кажете ми по кое време за финален път сте видял човек в униформа, само че не по публични тържества, където примерно да кажем има една или друга гвардейска рота или примерно някаква представителна част?

- Така просто на улицата.

- Именно, тъй че това е безусловно фиктивен скандал, за който апропо след това ще се заплаща от всеки един от нас, тъй като обвиняването идва от Военна прокуратура, а една част от хората нямат безусловно нищо общо с военните. Т.е. военните нямат никакво право да проверяват цивилни жители, тъй че това ще ни коства след това доста пари в Страсбург. Няма да е първият сходен случай. За страдание, в случай че по този начин не престават нещата, и в случай че България продължава да бъде по този начин подвластна от Съединени американски щати и надлежно нашите ръководещи се пробват да се харесат по този извънредно неподобаващ и позорен метод, ще продължаваме да плащаме още.

- Споменахте за митинги, които вие особено организирахте за ограниченията свързани с КОВИД-19, през днешния ден също данните са тревожни, само че за какво казахте, че здравната ни система е в колапс?

- Защото аз самият не знам къде отиват тези милиарди, които всеки един от нас заплаща, плюс държавното финансиране, защото всички знаем, че осигуровките и парите, които плащаме ние са безусловно незадоволителни. Къде отиват милиардите в опазването на здравето, че в един миг се оказва по този начин, че на процедура, когато се получи малко по-сериозен проблем, както е сега, лечебните заведения стартират да се задъхват. Освен това виждаме, че...

- /.../ в подобен проблем надалеч по-развити страни от нас, нали по този начин.

- Аз виждам България в полза на истината. И този мотив - другите страни, не желая повече по никакъв метод да го разясняваме, тъй като не желая да се съпоставяме нито за положителното, нито за неприятното. България би трябвало да гледа себе си в последна сметка. В този случай дали примерно да кажем в прилежащите страни са се справили добре или зле мен не ме интересува. Вълнува ме това, че ние плащаме огромни суми за опазване на здравето, те стават от ден на ден и повече. НЗОК получава все по-голямо финансиране, а резултатите са все по-трагични.

- Одобрявате ли ограниченията, които са подхванати сега за следващото затваряне?

- Категорично не. И тъкмо поради това бяхме предходната седмица измежду съорганизаторите на митинг. Смятаме, че тези ограничения убиват освен стопанската система, те убиват нацията, убиват и страната. И тъкмо заради тази причина сме извънредно срещу тях. Ако „ Възраждане " управляваше сега, нямаше да има затваряне, всички ограничаващи ограничения щяха да бъдат отстранени, а този по този начин наименуван Оперативен щаб, щеше да бъде разхлабен.

- Добре, само че това е елементарно да се каже. Ето, управлявате сега. Разпускате всички ограничения. Но се качва стремително броят на инфектираните, в това число и на хората в лечебните заведения. И те са в неспособност да обслужват и обгрижват всички пациенти. Тогава какво вършиме?

- Защо се качва броят на хората в лечебните заведения? Поради една или друга причина аз имам опцията да съм осведомен със обстановката в лечебните заведения, в това число и преди няколко дни, когато синът ми пострада, трябваше да го повеждам в незабавно поделение. Ситуацията там е следната и това ми го споделят самите лекари - идват доста хора, които имат положителни проби, само че защото са извънредно наплашени, тъй като непрестанно и тук е към този момент апропо и вашата отговорност, която няма по какъв начин да ви я спестя, по медиите непрестанно се насажда боязън, суматоха и неуравновесеност. Как надали не болест, суматоха, пандемия, всичко останало. Това кара хората, когато получат, по една или друга причина са си създали теста и видят, че имат положителен резултат, хората се опасяват и това е напълно обикновено. Обикновеният човек се плаши, тъй като му изясняват, че това е доста смъртоносна болест и той избира...

- /.../ господин Костадинов.

- Не, аз няма по какъв начин да го спестя. Разбирате ли, хора влизат в болница, просто тъй като са получили положителен тест.

- Ние сме тези, които би трябвало да предупредят и да кажат, че има проблеми и те би трябвало да бъдат решени.

- Когато вървя по улиците на България не виждам този проблем, да ви кажа почтено. Виждам хора, които вървят обикновено.

- Ами вие /.../ по улиците тогава?

- Ходя, споделям ви преди два дни бях. Синът ми сега е в болница след интервенция. И това, което ви споделям, ми го споделят лекарите, не го споделям аз. И когато ги запитвам знаете ли какво ми споделят?

- А говорили ли сте с хора с КОВИД?

- Да, и с такива хора съм приказвал. Един наш член сега е в болница във Варна с КОВИД. И знаете ли какво споделиха лекарите - нашите шефове ги одобряват, тъй като болничната пътека е извънредно преференциална. Болниците станаха търговски сдружения. Те имат интерес да трансфорат пациентите в клиенти. И по тази причина за тях е без значение дали индивидът едвам диша, тъй като има и такива случаи, вие сте прав. Или просто е получил положителен тест и му няма безусловно нищо.

- Всеки случай е друг. Но би трябвало да се пази човешкото здраве на първо място. То е най-важното.

- Безспорно.

- Кажете в този момент, /.../ България, като казвате, че постоянно сте по улиците на България, виждаме и по лечебните заведения. Накъде е пътят на България - към Русия или към НАТО?

- Пътят на България е само и единствено към България. Ние би трябвало да гледаме само и единствено българският народен интерес. Българският народен интерес диктува България да бъде мощна, самостоятелна, обединена и благоденстваща страна. В момента НАТО...

- И въпреки всичко - Европа и НАТО или Русия?

- Ние сме в Европа от може би към този момент повече от 1400 година Русия също е в Европа. Нека да не забравяме, че Европейски Съюз и Европа са две разнообразни неща. И към сегашния миг Европейски Съюз в тази си форма и по този си метод настоящ, съставлява опасност за европейската цивилизация. И ние като европейци и като най-старата национална страна в Европа, имаме дълг да създадем по този начин, че да не допуснем унищожаването на нашата обичайната европейска цивилизация.

- Преди малко обаче отговорихте съответно, по тази причина ви апелирам и в този момент за съответен отговор - Европейски Съюз и НАТО или Русия? Защото сега това са разнообразни политики.

- Те са разнообразни политики, обаче в сегашния миг България със спазването на да кажем една по този начин наречена евроатлантическа взаимност, единственото, което реализира е разрушаването на личния си народен интерес.

- Ваша последна минута имате в този момент. Последна минута за персоналната си идея, в случай че станете депутат.

- Личната ми идея е да направя по този начин, че България след 10 и 20 година, тъй като ние би трябвало да гледаме не с един мандат напред, а с генерации напред, след 20 година България да бъде просперираща, благоденстваща, самостоятелна, обединена страна, даже в случай че щете и по-голяма от през днешния ден. Държава, в която ние българите да имаме вяра. Неслучайно и нашият девиз е „ Повярвай в България ". Ние считаме, че нашата страна би трябвало да бъде една от най-развитие в Европа. Ние бяхме такава, просто би трябвало да го създадем още веднъж. Защото в последна сметка всичко зависи от нас. Но има един дребен проблем - не можеш да спасиш някой, който не желае да бъде избавен. Ако народът ни не го пожелае това нещо, няма по какъв начин да стане. Ние от „ Възраждане " имаме вяра в себе си. Призоваваме нашите сънародници да повярват също в себе си. Призоваваме ги на 4 април да гласоподават с бюлетина № 5 за „ Възраждане " , за бъдещето на своите деца, за България и с цел да живее България.

- Добре. Много благодаря за това присъединяване на Костадин Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР